John le Carré – De kleermaker van Panama (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (september 2011)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 133
Taal: Nederlands
Afmetingen: 15 x 120 x 82 mm
Pagina's: 720 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801243

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Op 31 december 1999 loopt het Amerikaanse ‘huurcontract’ voor het Panamakanaal af en niemand weet wat de toekomst zal brengen zodra de Panamese machthebbers het daadwerkelijk voor het zeggen krijgen. Wat iedereen wél weet, is dat de corruptie in Panama bijna even groot is als het aantal muskieten dat er rondvliegt.

De Britse inlichtingendienst wil het onheil niet afwachten en stuurt de gewetenloze Andrew Osnard naar Panama. Hij moet Harry Pendel, een nietsvermoedende kleermaker, tot spionage dwingen. Want Harry Pendel kent iedereen in Panama. Presidenten en ministers, diplomaten en bankiers, oplichters en drugsbaronnen, allemaal kopen ze hun kostuums bij hem. Harry Pendel weet dingen die niemand anders weet. En als hij ze af en toe niet weet? Wel, dan verzint hij ze wel..

De kleermaker van Panama stamt oorspronkelijk uit 1996 en is niet alleen een buitengewoon spannende thriller, maar ook een hilarische satire.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #133
  • Oorspronkelijke titel: The tailor of Panama
  • Vertaling: Rob van Moppes
  • Inclusief kaart
  • In 2001 verfilmd als The Tailor of PanamaExterne link, met Pierce Brosnan en Geoffrey Rush

Recensies uit de media

  • De Volkskrant: ‘Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit is Le Carrés mooiste boek in jaren.’
  • Het Parool: ‘John le Carré is een begenadigd schrijver, die onnavolgbare zinnen en dialogen kan neerzetten en zijn boeken een logische en sterke compositie weet te geven.’

Over de auteur
John le Carré (Verenigd Koninkrijk, 1931) is een pseudoniem van David John Moore Cornwell. Hij schreef veel over de Koude Oorlog, liefst in de vorm van spionagethrillers. Zo heel verwonderlijk is dat niet, want Le Carré werkte zelf rond 1960 jarenlang voor de Britse geheime dienst (zowel MI5 als MI6) en kon dus inspiratie putten uit zelf opgedane ervaringen. Inmiddels heeft hij tientallen titels op zijn naam staan, die hij – zo wil de overlevering – nog altijd met pen en papier schrijft. Zijn vrouw Jane typt vervolgens zijn geschreven teksten uit.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'John le Carré – De kleermaker van Panama':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *