Sarah Waters – Vingervlug (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (juli 2011)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 117
Taal: Nederlands
Afmetingen: 18 x 120 x 83 mm
Pagina's: 720 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801083

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Londen, 1862. Weeskind Sue Trinder is als baby achtergelaten bij mevrouw Sucksby, die haar met ongewoon veel tederheid opvoedt. Meneer Ibbs, Sue’s stiefvader, verdient de kost met het helen van gestolen goederen. Het huis waarin Sue opgroeit is daarmee een thuishaven en toevluchtsoord voor zakkenrollers en andere kruimeldieven.

Wanneer de charmant ogende oplichter Richard Rivers, beter bekend als Gentleman, een duivels plan opstelt en Sue daarin betrekt, verandert haar leven voorgoed. Sue’s aandeel in het plan bestaat eruit het dienstmeisje te worden van Maud Lilly, een naïef rijkeluismeisje dat samen met haar oom in een groot landhuis woont. Ze moet Gentleman helpen Maud te verleiden.

Als dit snode plan lukt, krijgt Sue drieduizend pond van de enorme erfenis die Maud ontvangt als ze in het huwelijk treedt. Zodra de erfenis is veiliggesteld, wil Gentleman Maud laten opsluiten in een gekkenhuis. Sue gaat aanvankelijk akkoord met het plan, maar krijgt al snel medelijden met Maud. Sterker nog, ze raakt innig bevriend met haar.

En zo geraakt de lezer in een heerlijke, duizelingwekkende reeks verwikkelingen, waarin hij voortdurend op het verkeerde been wordt gezet en van de ene verbazing in de andere valt. Want is Maud wel zo naïef als ze zich voordoet? Welke relatie heeft zij met Gentleman? En welke vreemde rol speelt de oom van Maud, die zich zelden laat zien en dag en nacht bezig is met het overschrijven van boeken?

Vingervlug (oorspronkelijk uit 2002) is een spannende thriller die de lezer meevoert naar de Londense onderwereld van de negentiende eeuw, vol verraad, bedrog en opportunisme. Maar daarnaast is Vingervlug een ontroerende liefdesgeschiedenis en een zoektocht naar identiteit, familie en vriendschap.

Aanvullende info

 • Dwarsligger #117
 • Oorspronkelijke titel: Fingersmith
 • Vertaling: Marion op den Camp
 • Genomineerd voor de Booker Prize (2002)
 • Bekroond met de Crime Writers’ Association Ellis Peters Dagger voor de beste historische misdaadroman
 • Verfilmd door de BBC als FingersmithExterne link (2005)

Recensies uit de media

 • Het Parool: ‘Een zinderende liefdesthriller.’
 • Standaard der Letteren: ‘Waters is een expert in de beheerste suspense, maar met Vingervlug overtreft ze zichzelf.’
 • The Literary Review: ‘Een van de beste romans van dit jaar.’
 • Sunday Express: ‘Een huiveringwekkende, ingenieuze, erotische thriller die je in een adem uitleest.’
 • The Times: ‘Het is een zeldzaam genoegen om een auteur te ontdekken die zo verbijsterend origineel en zelfverzekerd is als Waters zich betoont in deze roman.’

Over de auteur
Sarah Waters (Verenigd Koninkrijk, 1966) is een romanschrijfster uit Wales die door Granta Magazine werd verkozen tot een van de twintig beste jonge schrijvers van Groot-Brittannië. Hoewel ze tot nu toe slechts vijf boeken schreef, werd haar werk overladen met allerhande prijzen en al een aantal keer verfilmd. Een kenmerk van haar boeken is dat er met enige regelmaat lesbische karakters in figureren.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Sarah Waters – Vingervlug':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *