Karin Slaughter – Nachtschade (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (oktober 2013)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 261
Taal: Nederlands
Afmetingen: 18 x 120 x 82 mm
Pagina's: 625 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802905

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Nachtschade is het eerste deel uit de Grant County-reeks met kinderarts Sara Linton in de hoofdrol. Het boek verscheen oorspronkelijk in 2001.

In dit debuut van Karin Slaughter maken we niet alleen voor het eerst kennis met Sara Linton, maar ook met twee andere, steeds terugkerende personages uit de serie: haar ex-man politiecommissaris Jeffrey Tolliver en de eigenwijze rechercheur Lena Adams. Alle drie raken ze betrokken bij de grote deining die ontstaat nadat in het stadje Grant County (Georgia, VS) een jonge lerares wordt verkracht en vermoord. Het slachtoffer wordt gevonden door Sara en is de zus van Lena.

De drie hoofdpersonen werken tijdens het onderzoek niet echt soepel samen. Sterker nog, gaandeweg lopen de onderlinge spanningen steeds hoger op. Sara draagt een geheim uit het verleden met zich mee dat licht op de zaak zou kunnen werpen, maar zwijgt als het graf, en Lena krijgt ondertussen totaal geen vat op de zaak.

Dan dient zich een volgend slachtoffer aan…

Aanvullende info

  • Dwarsligger #261
  • Oorspronkelijke titel: Blindsighted
  • Vertaling: Ineke Lenting

Recensies uit de media

  • Crimezone: ‘Nachtschade is geen tussendoortje. Het blijft aan je knagen en kost je je nachtrust. IJzersterk en zenuwslopend. 5 sterren.’
  • De Volkskrant: ‘Lees Karin Slaughter. 5 sterren.’
  • De Morgen: ‘De absolute top.’
  • Deadly Pleasures Magazine: ‘Een enorm veelbelovend debuut van een enorm getalenteerde schrijfster. Ik kan het alleen maar aanbevelen.’
  • Avantgarde: ‘Nachtschade sleept je mee en je vindt geen rust voordat je weet hoe het afloopt.’

Over de auteur
Karin Slaughter (Verenigde Staten, 1971) is afkomstig uit een klein stadje in Georgia, maar woont tegenwoordig in Atlanta. Ze is vooral bekend geworden door haar thrillers uit de Grant County-reeks, die soms ook wel de Sara Linton-reeks wordt genoemd. Haar werk werd vertaald in 32 talen en ze verkocht tot op heden meer dan 30 miljoen exemplaren van haar boeken.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Karin Slaughter – Nachtschade':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *