Herman Koch – Finse dagen (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (januari 2020)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 645
Taal: Nederlands
Afmetingen: 120 x 83 x 15 mm
Pagina’s: 504 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806545

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoorden: , ,

In Finse dagen keert Herman Koch, bestsellerauteur van onder andere Het diner en De greppel, terug naar Finland en zijn jeugd in Amsterdam-Zuid.

Op feestjes, tijdens etentjes wordt Herman Koch vaak op meewarige toon gevraagd naar zijn ‘Finse periode’. Hij doet er zelf ook lacherig over, en dat heeft alles te maken met de ongeloofwaardigheid van zijn verblijf in Finland. Een lange, onhandige jongen van negentien die ervoor kiest om op een zeer afgelegen plek op het land en in de bossen te gaan werken.

Het klinkt wellicht romantisch, maar dat was het niet. Zijn moeder was kort ervoor overleden en Herman ging erheen om weg te zijn van zijn vader en diens nieuwe vriendin, en om uit te stellen wat hij eigenlijk allang wist.

Veertig jaar later is Koch terug in Finland en stuit hij op een dichtbundel die expliciet verwijst naar zijn eerdere verblijf. Niet langer kan hij deze periode afdoen met een grap. Hij neemt zijn eigen geschiedenis onder de loep, onderzoekt hoe herinneringen werken en hoe hij dit verhaal kan vertellen zonder de werkelijkheid te besmeuren.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #645

Over de auteur
Herman Koch (Arnhem, 1953) is bekend als televisiemaker van Jiskefet, columnist van o.a. de Volkskrant en schrijver van diverse romans en korte verhalen. Hij publiceert sinds 1985, maar zijn grote doorbraak kwam met de roman Het diner (2009), die de NS Publieksprijs won en inmiddels is vertaald in het Engels. De opvolger Zomerhuis met zwembad (2011) werd genomineerd voor diezelfde prijs. Koch schreef het Boekenweekgeschenk van 2017.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Herman Koch – Finse dagen':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *