Heather Morris – Het meisje dat twee kampen overleefde (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (oktober 2020)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 697
Taal: Nederlands
Afmetingen: 120 x 83 x 20 mm
Pagina’s: 627 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049808181

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Cilka Klein is pas zestien als ze in 1942 per trein naar Auschwitz-Birkenau wordt gebracht. Ze springt in het oog bij kampcommandant Schwarzhuber en hij dwingt haar zijn liefje te worden. Na de bevrijding wordt haar dit aangerekend. Ze wordt gezien als collaborateur en naar een werkkamp in Siberië verbannen.

Weer zit ze in een trein. Weer moet ze talloze onmenselijke handelingen doorstaan. En weer blijven de ogen van een kampcommandant te lang op haar rusten…

Het meisje dat twee kampen overleefde gaat over hoop en overleven en is gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van Cilka Klein, die een rol speelt in De tatoeëerder van Auschwitz.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #697

Over de auteur
Heather Morris (Nieuw-Zeeland) was jarenlang bevriend met Lale en Gita, die na de oorlog naar Australië emigreerden. Ze was de eerste persoon aan wie Lale zijn levensverhaal toevertrouwde, omdat hij zich schaamde voor zijn rol in kamp Auschwitz. Morris deed naar aanleiding van zijn verhaal onderzoek in Duitsland en Polen en ontdekte dat Lale veel meer mensen redde dan alleen Gita. Doordat hij in zijn positie eten kon smokkelen, heeft hij tientallen mensen in leven gehouden. Lale Sokolov stierf in 2006 op negentigjarige leeftijd.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Heather Morris – Het meisje dat twee kampen overleefde':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *