Heather Morris – De tatoeëerder van Auschwitz (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Het waargebeurde verhaal van de uitzonderlijke liefde tussen gevangenen 32407 en 34902

Druk: 1 (mei 2019)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 595
Taal: Nederlands
Afmetingen: Onbekend
Pagina’s: 415 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807221

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

De tatoeëerder van Auschwitz is het waargebeurde verhaal van Lale, die in 1942 naar Auschwitz wordt gedeporteerd en daar benoemd wordt tot tatoeëerder. Tweeënhalf jaar lang moet hij van duizenden gevangenen een nummer maken. Ook van Gita, gevangene 4562. Terwijl hij haar brandmerkt, kerft zij haar naam voor altijd in zijn hart.

Drie jaar later wordt Gita op dodenmars gestuurd en komt Lale in een ander kamp terecht. Beiden weten te ontsnappen en gaan op zoek naar elkaar. Gedurende zeventig jaar zwijgen Lale en Gita over het begin van hun relatie. Pas na Gita’s dood durft Lale hun verhaal te delen.

Aanvullende info

Recensies uit de media

  • LeesKost: ‘Dit is een aangrijpend, ontroerend, adembenemend boek over een liefde die de dood overwint. Bijna onvoorstelbaar dat dit een waargebeurde geschiedenis is. […] Nergens vals sentiment. Overal de juiste woorden.’
  • Chicklit.nl: ‘Heather Morris heeft met een simpele schrijfstijl niet alleen de horror zwart-op-wit gezet, maar ook de hoop en de gemoedelijkheid onder de mensen in deze bizarre omstandigheden. 5 sterren.’

Over de auteur
Heather Morris (Nieuw-Zeeland) was jarenlang bevriend met Lale en Gita, die na de oorlog naar Australië emigreerden. Ze was de eerste persoon aan wie Lale zijn levensverhaal toevertrouwde, omdat hij zich schaamde voor zijn rol in kamp Auschwitz. Morris deed naar aanleiding van zijn verhaal onderzoek in Duitsland en Polen en ontdekte dat Lale veel meer mensen redde dan alleen Gita. Doordat hij in zijn positie eten kon smokkelen, heeft hij tientallen mensen in leven gehouden. Lale Sokolov stierf in 2006 op negentigjarige leeftijd.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Heather Morris – De tatoeëerder van Auschwitz':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *