Diney Costeloe – Familie op de vlucht (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (juli 2021)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 720
Taal: Nederlands
Afmetingen: 120 x 84 x 17 mm
Pagina’s: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049808594

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Dwarsligger 720, Familie op de vlucht, is een roman over een Joodse moeder die samen met haar kinderen probeert te ontsnappen aan de Jodenvervolging in nazi-Duitsland.

Duitsland 1937. Angst en verraad nemen bezit van de straten. Mensen verdwijnen. Jodenvervolging is een nationaal tijdverdrijf geworden. Wanneer de echtgenoot van Ruth Friedman wordt gearresteerd door de SS, moet ze voor zichzelf en haar vier kinderen zorgen. Alleen zij staat nog als een schild tussen hen en de nazi’s. Maar waar kan ze heen? Waar zal haar gezin veilig zijn?

Ruth moet de onverschilligheid, haat en wreedheid die haar omringt overwinnen terwijl zij en haar gezin door nazi-Duitsland zwerven, in een uiterste poging om te ontsnappen aan de ‘Endlösung der Judenfrage’ van het oprukkende leger.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #720
  • Oorspronkelijke titel: The Runaway Family, eerder uitgegeven onder de titel Evil On The Wind (2009)
  • Vertaald uit het Engels door Lia Belt

Recensies over Familie op de vlucht

  • NBD Biblion: ‘Spannend, met actie op iedere bladzijde. Een ode aan de mens in opstand tegen grof onrecht.’
  • Boekmeter.nl: ‘Familie op de vlucht speelt zich af in de tijd dat de ‘antisemitische rassenwetten van Neurenberg’ en ‘de wetten ter bescherming van het Duitse bloed en de Duitse eer’ van kracht werden, vanaf 1935 dus. [..] Het is allemaal zooo voelbaar, zooo mooi beschreven, zooo realistisch.’
  • Boekmeter.nl: ‘Costeloe heeft een ongecompliceerde schrijfstijl. De focus ligt volledig op het inhoudelijke verhaal. Je wordt hierin meegesleept. De personages zijn prachtig uitgewerkt. [..] Familie op de vlucht is een historische roman die een origineel verhaal brengt. Een boek over familie, liefde, wanhoop, verraad en opofferingen.’

Over Diney Costeloe

Diney Costeloe (Verenigd Koninkrijk) groeide op tussen de boeken; haar vader was namelijk uitgever in Londen. Bovendien stimuleerde hij haar van jongs af aan om ook zélf te gaan schrijven. Onder het pseudoniem Diney Delancey schreef ze een tiental romantische romans, voordat ze onder haar eigen naam internationaal doorbrak met De verloren kinderen (2015).

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Diney Costeloe – Familie op de vlucht':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *