Herman Koch – Een film met Sophia (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (augustus 2021)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 722
Taal: Nederlands
Afmetingen: 120 x 82 x 12 mm
Pagina’s: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049808532

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Dwarsligger 722, Een film met Sophia van Herman Koch, is een spannende roman over de laatste film van een beroemde filmmaker, zijn fascinatie voor de jonge hoofdpersoon, de verdorven filmwereld en de kunst van het thuisblijven.

Weet jij misschien waar Sophia is? Ze is vannacht niet thuisgekomen en ik heb het nummer van haar vriendje niet. Bel me even.” – zo luidt het bericht dat Karl Hermans, een gevierd schrijver, op oudejaarsavond stuurt naar filmregisseur Stanley Forbes.

Stanley heeft Karls beeldschone 17-jarige dochter gecast voor zijn nieuwste film, een film die na zijn Amerika-avontuur zijn comeback in Nederland moet worden. Met graagte werpt hij zich op als vaderfiguur voor Sophia.

Maar tijdens de opnames van zijn mozaïekfilm – met naast Sophia een hoofdrol voor steracteur Michael Bender – worden Stanleys motieven steeds onduidelijker. Wat wil hij eigenlijk? Met deze film, met dit meisje en met zichzelf? Oh, en hij weet exact waar Sophia is, maar besluit om dat Karl nog even niet te laten weten…

Aanvullende info

Over Herman Koch

Herman Koch (Arnhem, 1953) is bekend als televisiemaker van Jiskefet, columnist van o.a. de Volkskrant en schrijver van diverse romans en korte verhalen. Hij publiceert sinds 1985, maar zijn grote doorbraak kwam met de roman Het diner (2009), die de NS Publieksprijs won en inmiddels is vertaald in het Engels. De opvolger Zomerhuis met zwembad (2011) werd genomineerd voor diezelfde prijs. Koch schreef het Boekenweekgeschenk van 2017.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Herman Koch – Een film met Sophia':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *