Economie laat zich in vier woorden samenvatten: geluk is te koop. En iets dat te koop is, daar ga je niet op zitten wachten langs de kant van de weg. Daar ga je op af. Met je portemonnee. En als je geen portemonnee hebt met je creditcard. En als je ook geen creditcard hebt, met de portemonnee van iemand anders.
Voor de helden uit Figuranten (Elvira Lopez, Broccoli en Ewald Krieg) begint het geluk in Hollywood. Zij maken zich op voor een grootse filmcarrière, die zij ‘Operatie Brando’ hebben gedoopt.
Het verlangen om iemand anders te worden, iemand die je zelf nét niet bent, iemand die je waarschijnlijk ook nooit zal worden – is dat niet ‘Het Ultieme Verlangen’?
Aanvullende info
- Dwarsligger #183
Recensies uit de media
- HP/De Tijd: ‘Een dolwanhopig en hartverscheurend grappig boek.’
- Limburgs Dagblad: ‘Een welgevulde literaire schatkamer.’
- Het Parool: ‘Een prachtige balans tussen humor en ernst, tussen slapstick en tragedie.’
- Haarlems Dagblad: ‘Het leukste boek sinds jaren.’
- Vrij Nederland: ‘Zijn toon, zijn vaart, zijn stijl, zijn genie zullen nooit herhaald worden.’
Over de auteur
Arnon Grunberg (Amsterdam, 1971) heet officieel Arnon Yasha Yves Grünberg en is van Joodse komaf. Hij schrijft meestal onder de naam Arnon Grunberg, maar maakte ook enige tijd gebruik van het heteroniem Marek van der Jagt. Sinds 2010 schrijft hij dagelijks de column Voetnoot voor de Volkskrant. In het verleden had Grunberg een relatie met Aaf Brandt Corstius, die sindsdien in zijn werk figureert als Aap. Op zijn beurt komt Grunberg in haar werk voor als Meneertje Knipperlicht
Reviews
Er zijn nog geen reviews.