Sylvia Witteman – Iemand moet het doen & Jullie zijn zelf gek (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (augustus 2020)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 680
Taal: Nederlands
Afmetingen: 120 x 83 x 17 mm
Pagina’s: 792 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807863

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoorden: ,

In dwarsligger 680 een bundeling van twee eerder verschenen werken van Sylvia Witteman:

Iemand moet het doen (2015)
Een gesprek voeren met een ‘verbijsteringsrobot’. Op zondagmiddag in het café rondhangen met hoofdstedelijke oude meisjes en uitgewoede corpsballen. Aandachtig kijken naar een ongesubsidieerd ballet van lepelaars. Twee sappige bierpaarden bewonderen in de avondschemering. Iemand moet op de bres springen voor de trouw roffelende rolkoffer die symbool dreigt te worden voor toeristenhaat. En wat zou er van de halfharde potloodventer worden als niemand naar hem keek? Iemand moet het doen. En Sylvia Witteman doet het.
Jullie zijn zelf gek (2017)
Het leven schotelt ons dagelijks ingewikkelde vraagstukken voor. Wat bezielt de beertjes in Kosovo die liefhebbend op elkaars oren sabbelen? Weet die vrouw op het strand niet dat haar kuis bedoelde boerkini júíst al haar vormen prijsgeeft? Hoe kan het dat Wittemans oude vader in steeds grotere huizen woont? Wie verlost de wiskundeleraar die een piepjonge seksbom in zijn klas krijgt? Hoe moet je kijken als iemand je ‘een goed mens’ noemt? Moet je je schamen als je rammelt van de honger op een begrafenis? Bestaat er zoiets als luchtvaartporno? Mag je je vrolijk maken over een Hitler-kerstbal? Sylvia Witteman buigt zich in Jullie zijn zelf gek over deze (én meer) vraagstukken.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #680

Over de auteur
Sylvia Witteman (Bloemendaal, 1965) is culinair journalist en columnist voor de Volkskrant. Voor die krant schreef ze tot 2011 wekelijks een kookcolumn. Daarnaast publiceerde ze enkele kookboeken. Sinds 2005 schrijft ze ook algemene columns voor de Volkskrant, waarvan enkele succesvolle bundels werden uitgebracht. De troost van een warm visje (2013) is daar een voorbeeld van, maar ook Plastic rozen (2015). Sylvia Witteman woont in Amsterdam en is oomzegger van televisiepresentator Paul Witteman.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Sylvia Witteman – Iemand moet het doen & Jullie zijn zelf gek':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *