Paulien Cornelisse – Taal voor de leuk (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (juni 2019)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 604
Taal: Nederlands
Afmetingen: Onbekend
Pagina’s: 432 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807153

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoorden: ,

Taal voor de leuk bevat luchtige cursiefjes over taal, die in iets andere vorm eerder in NRC Handelsblad en nrc.next verschenen. De bundel borduurt daarmee voort op de eerder uitgebrachte dwarsligger Taal is zeg maar echt mijn ding & En dan nog iets (2013) van Paulien Cornelisse.

Een greep uit de onderwerpen die in Taal voor de leuk aan bod komen:
Waarom zegt de conducteur in de trein ‘Uh Lelystad’ in plaats van gewoon ‘Lelystad’? Kun je beter ‘ARG’ whatsappen of ‘ARGH’? Wat zijn dwangclichés? Auto-irritaties? En wat is woordaanelkaarplakkisme?

Ofwel: ook in deze dwarsligger gaat Paulien Cornelisse weer als een ware detective op zoek naar taalvernieuwingen, miscommunicatie en bizarre gesprekswendingen. Onderzoekend, scherp en altijd met vrolijk relativeringsvermogen.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #604
  • Taal voor de leuk verscheen oorspronkelijk in 2018
  • Voorzien van een uitgebreid register

Recensies uit de media

  • Hebban: ‘Een boek als Taal voor de leuk snoep je op. Stukje voor stukje. Vooral niet in één keer uitlezen, al is de verleiding groot om dat wel te doen. […] Wederom een erg leuk boek van schrijfster en theatermaakster Paulien Cornelisse.’

Over de auteur
Paulien Cornelisse (Amsterdam, 1976) is journalist, columnist en cabaretière. Ze schreef o.a. voor NRC Handelsblad, nrc.next, Mind Magazine en JAN. Daarnaast is ze regelmatig te horen op de Wereldomroep. Als cabaretière kwam het succes vooral toen ze in 2007 meedeed aan het Leids Cabaret Festival, waar ze tweede werd. Haar eerste volledige voorstelling Dagbraken werd in 2010 bekroond met de cabaretprijs Neerlands Hoop. In datzelfde jaar won ze voor haar literaire oeuvre de prestigieuze Tollensprijs.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Paulien Cornelisse – Taal voor de leuk':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *