% 

Sylvia Witteman – De troost van een warm visje & Een royale portie meeuwen (dwarsligger)

13,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (november 2018)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 569
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,2 x 1,7 cm
Pagina’s: 849 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806934

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubrieken: , Trefwoorden: ,

In deze dwarsligger worden twee eerder verschenen uitgaven van Sylvia Witteman gebundeld:

De troost van een warm visje (2013)
Het eerste deel van deze dwarsligger, De troost van een warm visje, bevat zo’n honderd columns die eerder in de Volkskrant verschenen. Ze zijn alle geschreven vanuit het perspectief van een werkende vrouw met echtgenoot en drie opgroeiende kinderen. Er komt van alles aan bod: theaterbezoek, Bevrijdingsdag, winkelen, schoolzwemmen, het fenomeen ‘papadag’, het huren van fiets, David Bowie, te veel om op te noemen.

Een royale portie meeuwen (2014)
Ook Een royale portie meeuwen bestaat uit ongeveer honderd columns. Wederom over tal van onderwerpen: van het eetgedrag van reizigers in de eerste klas tot een meerkoetje in een boot op de gracht.

Voor beide boeken geldt: de meeste observaties vinden plaats in Amsterdam, de woonplaats van Sylvia Witteman. De columns zijn zelden langer dan twee pagina’s per stuk en hebben een puntige, humorvolle, Carmiggelt-achtige insteek.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #569
  • Deze dwarsligger bundelt twee boeken van Sylvia Witteman: De troost van een warm visje (2013) en Een royale portie meeuwen (2014)

Recensies uit de media

  • HP/De Tijd: ‘Sylvia Witteman is de koningin van de geestige overdrijving, een zeer heikel genre waarin slechts weinigen overleven.’
  • Nicolaas Klei: ‘Een groot humoristisch schrijver.’

Over de auteur
Sylvia Witteman (Bloemendaal, 1965) is culinair journalist en columnist voor de Volkskrant. Voor die krant schreef ze tot 2011 wekelijks een kookcolumn. Daarnaast publiceerde ze enkele kookboeken. Sinds 2005 schrijft ze ook algemene columns voor de Volkskrant, waarvan enkele succesvolle bundels werden uitgebracht. De troost van een warm visje (2013) is daar een voorbeeld van, maar ook Plastic rozen (2015). Sylvia Witteman woont in Amsterdam en is oomzegger van televisiepresentator Paul Witteman.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Sylvia Witteman – De troost van een warm visje & Een royale portie meeuwen':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *