Simone van der Vlugt – De Lois-trilogie (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Aan niemand vertellen, Morgen ben ik weer thuis & Vraag niet waarom

Druk: 1 (februari 2019)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 580
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12,1 x 8,4 x 2,4 cm
Pagina’s: 1149 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806811

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Dwarsligger 580, De Lois-trilogie, bundelt drie titels van Simone van der Vlugt in één band: Aan niemand vertellen, Morgen ben ik weer thuis en Vraag niet waarom. Samen vormen ze een trilogie met in de hoofdrol de jonge Alkmaarse rechercheur Lois Elzinga, die samen met haar vaste partner Fred Klinkenberg de meest gecompliceerde moordmysteries weet te ontrafelen.

Aan niemand vertellen (2012)

Op een mistige avond wordt het verminkte lichaam van basisschoolleraar David Hoogland gevonden. Lois Elzinga, rechercheur Moordzaken van Noord-Holland Noord, wordt op de opmerkelijke zaak gezet. Het onderzoek verloopt buitengewoon moeizaam en alle sporen lijken dood te lopen. Totdat er een tweede moord wordt gepleegd..

Morgen ben ik weer thuis (2013)

Wanneer de elfjarige Britt na haar turnles niet meer thuiskomt, wordt al snel duidelijk dat dit geen gewone vermissing is. Lois en haar team worden op de zaak gezet en een AMBER Alert wordt uitgestuurd. Er komen vage tips binnen over een man die in het struikgewas bij de sporthal heeft gestaan en er worden sporen van een busje gevonden langs Britts fietsroute. Dan wordt duidelijk dat Britt ontvoerd is naar het buitenland. Lois ziet zich voor grote problemen gesteld, want over de grens heeft zij geen bevoegdheden..

Vraag niet waarom (2014)

Op het parkeerterrein van een Alkmaars winkelcentrum wordt een vrouw neergestoken. Niet lang daarna overlijdt een schoolmeisje in de steeg achter haar huis aan haar verwondingen en kort daarop wordt er een derde steekpartij gemeld. Er is weinig dat deze slachtoffers met elkaar bindt. Samen met haar vaste partner Fred staat rechercheur Lois Elzinga voor een mysterie. Ondertussen maakt Lois’ zus Tessa een moeilijke periode door en heeft ze ook nog eens last van een gluurder. Voor beide zussen geldt dat het verre leden dichterbij komt dan hun lief is..

Aanvullende info

  • Dwarsligger #580
  • Drie titels in één dwarsligger (de volledige trilogie met Lois Elzinga in de hoofdrol)

Recensies uit de media

  • VrouwenThrillers.nl: ‘Aan niemand vertellen is een spannende, indrukwekkende thriller waarin aangrijpende gebeurtenissen uit het verleden een grote rol spelen. Een verhaal met een hoog psychologisch gehalte, niet alleen wat betreft de moordenaar, maar als lezer krijg je ook een kijkje in de psychologie van Lois.’
  • De Limburger: ‘Morgen ben ik weer thuis heeft een verhaallijn die constant verandert, bovendien wordt pas op de laatste bladzijdes duidelijk hoe de vork precies in de steel zit. Daardoor blijft het spannend. De spanning die Britt ervaart tijdens haar ontvoering is goed te voelen.’
  • Trouw: ‘Vraag niet waarom is de beste Nederlandse thriller van 2014.’

Over de auteur
Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) is een pseudoniem van Simone Watertor. Al op jonge leeftijd wist ze dat ze schrijfster wilde worden en na haar studies Nederlands en Frans was het zover. In 1995 verscheen De amulet, haar eerste werk in een lange reeks historische jeugdboeken, waarmee ze verschillende prijzen won. Sinds ze in 2004 De Reünie uitbracht, werd ze daarnaast ook een zeer productief schrijfster van (vooral) thrillers. En succesvol, want ook binnen dit genre wist ze verschillende prijzen in de wacht te slepen.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Simone van der Vlugt – De Lois-trilogie':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *