Renate Dorrestein – Weerwater (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (oktober 2016)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 430
Taal: Nederlands
Afmetingen: 15 x 120 x 83 mm
Pagina's: 495 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049804879

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoord:

Weerwater van Renate Dorrestein is een verhaal over uitzichtloosheid en hoop, over egoïsme en zelfopoffering, maar vooral over de liefde en ons verlangen naar verbinding.

In Almere overleven vijfduizend vrouwen een wereldwijde calamiteit. Mannen zijn er niet meer, behalve een paar honderd ontsnapte gevangenen. Samen moeten zij een nieuwe maatschappij inrichten, met nieuwe familieverbanden. Beslissingen worden voortaan genomen per loterij, zelfs als op een dag een baby wordt gevonden.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #430

Over de auteur
Renate Dorrestein (Amsterdam, 1954 – Aerdenhout, 2018) begint haar schrijversloopbaan bij weekblad Panorama en krijgt bekendheid met haar eerste roman De buitenstaanders uit 1983. Feminisme is een terugkerend thema in Dorresteins boeken, maar nadat bij haar ME (chronische vermoeidheid) wordt geconstateerd, schrijft ze ook regelmatig over ziekte en het sociaal isolement van zieke mensen. Haar boeken zijn uitgebracht in vijftien talen en diverse malen genomineerd, o.a. voor de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. In 1993 ontving Dorrestein de Annie Romeinprijs voor haar gehele oeuvre.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Renate Dorrestein – Weerwater':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *