Renate Dorrestein – Zolang er leven is & Is er hoop (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (juli 2011)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 28
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,3 x 1,8 cm
Pagina’s: 907 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049800208

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoord:

Deze dwarsligger bevat twee romans over één en dezelfde baby, voor het eerst samengebracht in één band:

In Zolang er leven is houden drie vriendinnen iedere zomer, samen met hun mannen en kinderen, een week vakantie met elkaar. Maar dit jaar is alles anders. De idyllische week neemt een onverwachte wending die het leven van alle betrokkenen op zijn kop zet.

In Is er hoop maken we kennis met Igor. Overdag monteert hij stacaravans op de sociale werkplaats, ’s middags komt hij thuis bij zijn oma Nettie en ’s avonds kijken ze samen op de bank televisie totdat ze naar bed gaan. Igors overzichtelijke leven verandert echter als hij het dakloze meisje Lisa ontmoet en ze samen een baby vinden om wie niemand zich lijkt te bekommeren. Oma Nettie neemt het meisje en de baby liefdevol onder haar vleugels. Maar hoelang zal dit ongewone huishouden een gelukkig leven beschoren zijn?

Aanvullende info

  • Dwarsligger #028
  • 2 romans in 1

Over de auteur
Renate Dorrestein (Amsterdam, 1954 – Aerdenhout, 2018) begint haar schrijversloopbaan bij weekblad Panorama en krijgt bekendheid met haar eerste roman De buitenstaanders uit 1983. Feminisme is een terugkerend thema in Dorresteins boeken, maar nadat bij haar ME (chronische vermoeidheid) wordt geconstateerd, schrijft ze ook regelmatig over ziekte en het sociaal isolement van zieke mensen. Haar boeken zijn uitgebracht in vijftien talen en diverse malen genomineerd, o.a. voor de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. In 1993 ontving Dorrestein de Annie Romeinprijs voor haar gehele oeuvre.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Renate Dorrestein – Zolang er leven is & Is er hoop':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *