R.J. Ellory – Een stil geloof in engelen (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 6 (maart 2012)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 165
Taal: Nederlands
Afmetingen: 17 x 122 x 83 mm
Pagina's: 851 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801663

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Augusta Falls, Georgia, 1939. De twaalfjarige Joseph Vaughan hoort dat een meisje uit zijn klas op brute wijze is vermoord. Het blijkt de eerste in een reeks van tien moorden op jonge meisjes te zijn die het kleine dorp een decennium lang in de greep zullen houden.

Joseph voelt zich moreel verplicht iets te doen, en richt ‘The Guardians’ op, een groep kinderen die vastbesloten is om de inwoners van Augusta Falls te beschermen tegen het kwaad dat hun kleine gemeenschap is binnengedrongen. Maar de moordenaar wordt niet gevonden en machteloos moeten ze toezien hoe het ene slachtoffertje na het andere uit hun midden wordt weggerukt. Het dorp is gebroken van verdriet, en zelfs nadat het moorden is gestopt trekt de schaduw die over Josephs leven geworpen is niet op.

Pas vijftig jaar na de eerste moord volgt er een ontknoping, wanneer Joseph de confrontatie aangaat met datgene wat hem zijn hele leven achtervolgd heeft.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #165
  • Oorspronkelijke titel: A quiet belief in angels
  • Vertaling: Kris Eikelenboom
  • Door de Volkskrant verkozen tot beste thriller van 2009

Recensies uit de media

  • De Volkskrant: ‘Een indrukwekkend boek.’
  • Michael Connelly: ‘Een schitterend, betoverend boek.’
  • The Guardian: ‘Een onweerstaanbare, niet weg te leggen thriller van de allerhoogste orde.’
  • Crimezone (Barnem): ‘Een stil geloof in engelen heeft kenmerken van een goeie thriller in zich, maar ook van een niet weg te leggen roman. Naast spannende en huiveringwekkende stukken, zit je ook geregeld met een brok in je keel.’

Over de auteur
R.J. Ellory (Verenigd Koninkrijk, 1965) kwam in Birmingham ter wereld als Roger Jon Ellory. Zijn vader verliet hem nog voordat hij was geboren en Ellory’s moeder stierf op jonge leeftijd. Ellory begon in 1987 met schrijven en voltooide het ene na het andere boek. Ze werden echter alle door uitgevers geweigerd, omdat een Britse schrijver die zijn boeken situeert in de VS commercieel niet interessant zou zijn. Hij stopte acht jaar met schrijven, maar kreeg in 2001 uiteindelijk toch zijn eerste boek Stervensuur gepubliceerd. Sindsdien verschijnt er jaarlijks werk van Ellory. Zijn boeken zijn vertaald in meer dan twintig talen.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'R.J. Ellory – Een stil geloof in engelen':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *