Paul Auster – De New York-trilogie (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Broze stad, Schimmen & De gesloten kamer

Druk: 1 (november 2011)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 138
Taal: Nederlands
Afmetingen: 20 x 120 x 84 mm
Pagina's: 648 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801298

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

De drie gebundelde boeken in dwarsligger 138, Broze stad (1985), Schimmen (1986) en De gesloten kamer (1986), vormen samen de fenomenale New York-trilogie van Paul Auster. Het werk dat zijn definitieve doorbraak betekende en waarin Austers liefde voor zijn stad, en zijn fascinatie voor het genre van de zogenaamde ‘mystery novel’, op meesterlijke wijze samenkomen.

De drie afzonderlijke romans vertonen kenmerken van een detective, maar behandelen tegelijkertijd op literaire wijze thema’s als identiteit, schrijverschap, toeval, (nood)lot en de verhouding taal-werkelijkheid.

De hoofdpersonen uit de trilogie worden geconfronteerd met het verzoek zich te gaan verdiepen in het leven van een ander. Maar teruggeworpen op zichzelf tijdens hun zoektochten door New York, gaan ze zich ook indringende vragen stellen over hun eigen bestaan.

De New York-trilogie wordt inmiddels gezien als een klassieker.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #138
  • Oorspronkelijke titel: The New York Trilogy
  • Vertaling: Bartho Kriek
  • De New York-trilogie bestaat uit Broze stad (1985), Schimmen (1986) en De gesloten kamer (1986) en verscheen voor het eerst als trilogie in 1987

Recensies uit de media

  • Goodreads.com: ‘Deze trilogie laat zich niet vangen onder de noemer van slechts één genre en dat maakt ‘m enorm interessant. Je kunt het boek daardoor op verschillende manieren lezen. Als psychologische thriller, als detective, als roman of als een verhandeling over het schrijversvak.’

Over de auteur
Paul Auster (Verenigde Staten, 1947) heet voluit Paul Benjamin Auster. Hij studeerde aan de Columbia University en vertrok aansluitend (in 1970) naar Frankrijk, waar hij vier jaar bleef wonen en zijn geld verdiende met het vertalen van Franse literatuur in het Engels. Paul Auster brak door met De New York-trilogie en publiceerde sindsdien zowel proza als poëzie. Door zijn rijke en ietwat ‘dromerige’ taalgebruik wordt hij beschouwd als één der grootste levende schrijvers uit de Verenigde Staten.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Paul Auster – De New York-trilogie':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *