Michael Connelly – De dichter (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Moord. Op rijm en met reden.

Druk: Heruitgave (november 2012)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 201
Taal: Nederlands
Afmetingen: 19 x 120 x 84 mm
Pagina's: 855 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802301

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

De door de wol geverfde misdaadverslaggever Jack McEvoy denkt inmiddels wel te weten hoe je met de dood moet omgaan. Totdat hij wordt geconfronteerd met de zelfmoord van zijn enige broer. Die raakt hem zeer diep, maar er is meer. Jack kan die zelfmoord absoluut niet plaatsen.

Hij wist weliswaar dat zijn broer, een inspecteur Moordzaken, het moeilijk kon verkroppen dat hij een brute moord nog niet had opgelost. Maar zou hij zich daarom van kant maken? Jacks instinct zegt hem dat hier iets niet klopt.

Zijn professionele drijfveer om de onderste steen boven te krijgen, wordt nu gevoed door persoonlijke motieven. Zijn verlangen naar gerechtigheid is daardoor ontembaar en hij neemt onverantwoorde risico’s. De dichter plaatst Jack McEvoy midden in een uiterst verwarrend en spannend psychologisch drama, waarbij hij zijn eigen leven niet meer zeker is.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #201
  • Oorspronkelijke titel: The poet
  • Vertaling: Joy de Wit

Recensies uit de media

  • The New York Times: ‘Ingenieus en onweerstaanbaar!’
  • VN Detective- & Thrillergids: ‘5 sterren.’
  • Limburgs Dagblad: ‘Connelly weet de spanning prachtig op te bouwen. De dichter laat zich dan ook in één adem uitlezen.’
  • Noordhollands Dagblad: ‘De dichter heeft een mooie plot, zoals we van Connelly inmiddels gewend zijn. De ontknoping slaat echter alles. Het is lang geleden dat ik zo op het verkeerde been ben gezet.’
  • Zeeuwse Courant: ‘De ontknoping van De dichter is van grote klasse.’

Over de auteur
Michael Connelly (Verenigde Staten, 1956) werkte jarenlang als misdaadverslaggever voor de Los Angeles Times en won in die hoedanigheid de Pulitzerprijs, een prestigieuze Amerikaanse literatuurprijs. Hij debuteerde in 1992 met Tunnelrat en is sindsdien niet meer weg te denken uit de top van Amerikaanse thrillerauteurs. Qua schrijfstijl wordt Michael Connelly soms getypeerd als de Quentin Tarantino van de politieroman.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Michael Connelly – De dichter':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *