Lize Spit – Het smelt (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (juni 2019)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 609
Taal: Nederlands
Afmetingen: Onbekend
Pagina’s: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807108

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoorden: , ,

In het geboortejaar van Eva worden in het kleine Vlaamse dorpje Bovenmeer slechts twee andere kinderen geboren, allebei jongens. De drie maken er hun hele jeugd samen het beste van, tot de puberteit aanbreekt. Opeens ontstaan er andere verhoudingen. De beide jongens bedenken wrede plannen en de bedeesde Eva kan hieraan meedoen of haar enige vrienden verraden. Een keuze die geen keuze is.

Dertien jaar na een snikhete zomer die volledig uit de hand loopt, keert Eva terug naar haar geboortedorp. Ze heeft een blok ijs in de kofferbak. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij dit keer de plannen bepaalt..

Vanaf de eerste bladzijde grijpt debutante Lize Spit de lezer bij de strot, om die vervolgens niet meer los te laten. Genadeloos maar liefdevol: Het smelt is een roman die je verslagen achterlaat.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #609
  • Het smelt verscheen oorspronkelijk in 2016
  • Met Het smelt won Lize Spit verschillende prijzen, waaronder de Bronzen Uil (2016), de Hebban Debuutprijs (2016) en de Nederlandse Boekhandelsprijs (2017)

Recensies uit de media

  • De Volkskrant: ‘Met Het smelt schreef Lize Spit een literaire sensatie. Het boek is verwant aan de vroege Hugo Claus en Dimitri Verhulst. Geen slecht gezelschap om bij aan te sluiten.’
  • NRC Handelsblad: ‘Lize Spits lijvige roman zit vol prachtige miniatuurtjes. Het smelt is een van de trefzekerste debuten in tijden. Er hangt meteen iets in de lucht.’
  • Trouw: ‘Groots’
  • De Standaard: ‘Lize Spit schreef met Het smelt een romandebuut dat inslaat als een langeafstandsraket.’

Over de auteur
Lize Spit (België, 1988) studeerde in Brussel aan de RITCS (Royal Institute for Theatre, Cinema and Sound), waar ze een master in scenarioschrijven haalde. In 2013 won ze zowel de jury- als de publieksprijs van Write Now! (een schrijfwedstrijd voor jongeren tussen de 15 en 24 jaar binnen het Nederlandse taalgebied). In 2016 voegde ze daar een Bronzen Uil aan toe voor haar debuutroman Het smelt.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Lize Spit – Het smelt':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *