Lee Child – Sluipschutter (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (oktober 2013)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 265
Taal: Nederlands
Afmetingen: 15 x 121 x 85 mm
Pagina's: 717 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802974

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoorden: ,

Sluipschutter is het dertiende boek in de Jack Reacher-serie van Lee Child.

Het is 2 uur in de nacht en Jack Reacher bevindt zich in de New Yorkse metro. Even verderop zit een vrouw die er volgens hem uiterst verdacht uitziet en zo op het eerste gezicht voldoet aan veel kenmerken van een potentiële zelfmoordterroriste. Reacher spreekt haar aan, maar voordat het hem lukt om duidelijkheid te krijgen, schiet ze zichzelf onverwacht neer. Ze overlijdt ter plekke.

Reacher wordt door de politie opgepakt en stevig verhoord. Als hij uiteindelijk weer vrijkomt, merkt hij dat de NYPD staat ​​te popelen om de zaak te sluiten en zonder nader onderzoek weer over te gaan tot de orde van de dag. Reacher heeft echter heel andere plannen. Hij ruikt onraad en wil exact weten wat er gebeurd is die nacht. Want is iedereen wel zo eerlijk als ze beweren te zijn? Waarom worden zoveel aanwijzingen niet onderzocht? Waarom zoveel voor de hand liggende vragen niet gesteld?

Hoewel Reacher herhaaldelijk en nadrukkelijk wordt gewaarschuwd de zaak te laten rusten, haalt hij de onderste steen boven om het mysterie op te lossen.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #265
  • Oorspronkelijke titel: Gone Tomorrow (2009)
  • Vertaling: Jan Pott

Recensies uit de media

  • VN Detective- & Thrillergids: ‘Eens te meer betoont Reacher zich de actieheld van de denkende mens. 4 sterren.’
  • Crimezone: ‘Keer op keer neemt het verhaal een onverwachte wending, keer op keer neemt de spanning nog meer toe. Sluipschutter is geen boek dat je leest, het is een zintuiglijke belevenis. 4 sterren.’
  • Stephen King: ‘Jack Reacher is de coolste hoofdpersoon van dit moment.’

Over de auteur
Lee Child (Verenigd Koninkrijk, 1954) is het pseudoniem van de Engelse schrijver Jim Grant, die sinds 1998 in de VS woont. Hij werkte 18 jaar lang bij een tv-station in Manchester, voordat hij daar in 1995 werd wegbezuinigd. Child besloot daarop schrijver te worden en brak door met zijn eerste thriller Jachtveld. Net als in al zijn boeken figureert daarin de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Lee Child heeft inmiddels tientallen thrillers op zijn naam staan. Ook zijn er verschillende Jack Reacher-filmsExterne link verschenen.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Lee Child – Sluipschutter':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *