% 

Karin Fossum – De fluisteraar (dwarsligger)

13,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (juni 2019)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 605
Taal: Nederlands
Afmetingen: Onbekend
Pagina’s: 648 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807290

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Ragna Riegel werkt bij een goedkoop warenhuis en woont alleen in haar ouderlijk huis. Haar ouders zijn overleden en haar zoon is verhuisd naar Berlijn. Los van de verplichte kerst- en verjaardagskaart hebben ze geen contact.

Ragna leeft een teruggetrokken bestaan, dat gekenmerkt wordt door eentonigheid, eenzaamheid en angst. Ze houdt van routine en er is orde in haar leven. Totdat ze op een dag in haar brievenbus een anonieme dreigbrief aantreft. Ragna raakt in de greep van een wurgende angst, die steeds groter wordt en haar nog dieper in haar isolement drijft.

In de verhoorkamer op het politiebureau ondervraagt inspecteur Konrad Sejer een verdachte van een gruwelijke misdaad. Waarom heeft deze vrouw van middelbare leeftijd, die overkomt als een typische grijze muis, gedaan wat ze heeft gedaan? Wat bracht deze verdachte, die de naam Ragna Riegel draagt, tot haar daad?

Aanvullende info

  • Dwarsligger #605
  • Oorspronkelijke titel: Hviskeren (2016)
  • Vertaald uit het Noors door Lucy Pijttersen
  • De fluisteraar is het dertiende deel in de reeks rond Konrad Sejer

Recensies uit de media

  • De Standaard: ‘Karin Fossum verstaat de kunst om op een sobere en diepgravende manier over heel gewone mensen te schrijven.’
  • De Volkskrant: ‘Karin Fossum is een exponent van Scandinavische topkwaliteit.’
  • Hebban: ‘De fluisteraar is een uitstekend geschreven psychologische misdaadroman.’

Over de auteur
Karin Fossum (Noorwegen, 1954) is een Noorse schrijfster van (vooral) misdaadthrillers. Als tiener begon ze met het schrijven van poëzie en er verscheen ook een dichtbundel van haar hand. Haar tweede bundel kreeg echter vrij veel negatieve kritiek, waardoor ze lange tijd stopte met schrijven. Fossums thriller Eva’s oog (1995), het eerste deel in de misdaadreeks rond Konrad Sejer, gaf haar echter nieuw elan en voor het tweede deel in de reeks Kijk niet achterom (1996) ontving ze diverse prijzen. Sindsdien heeft ze veel succes met haar werk.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Karin Fossum – De fluisteraar':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *