John Williams – Butcher’s Crossing (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (december 2013)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 282
Taal: Nederlands
Afmetingen: 15 x 120 x 85 mm
Pagina's: 489 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049803292

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoord:

Butcher’s Crossing van John Williams speelt zich af in het Amerika van 1870. De jonge Will Andrews stopt met zijn opleiding aan Harvard en trekt westwaarts op zoek naar avontuur, naar het echte Amerika. Als hij na een lange reis aankomt in het verlaten dorp Butcher’s Crossing in Kansas, neemt Andrews een ingrijpend besluit: hij gaat mee op wat een van de laatste grote jachten op de bizon zal zijn, een dier dat vrijwel uitgeroeid is door de handel in huiden.

De ervaren jager Miller leidt de expeditie naar een kudde van duizenden bizons in een verstopte vallei. Terwijl Miller als een bezetene in de weer is om elke nog levende bizon te doden, worden de mannen in het nauw gedreven door de snel invallende winter en leert Andrews meer van zijn land dan hij ooit had kunnen voorzien.

Butcher’s Crossing is een boek over beproevingen, langdurige paardrijritten over de verlaten prairie, de verbeten jacht op bizons en de harde overlevingsstrijd in de ruige natuur.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #282

Over de auteur
John Williams (Verenigde Staten, 1922-1994), voluit John Edward Williams, leidde als auteur een betrekkelijk anoniem leven. Ondanks de toekenning van de National Book Award (1973) voor zijn roman Augustus (1972). Pas na de heruitgave van Stoner in 2006 beleefden zijn boeken een internationale heropleving. Tegenwoordig wordt het werk van Williams geprezen om zijn zorgvuldige, heldere en indringende schrijfstijl. Toen hij in 1994 overleed, liet hij zijn vijfde roman The sleep of reason onvoltooid achter.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'John Williams – Butcher’s Crossing':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *