Jean-Marc van Tol – Musch (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Johan de Witt trilogie / Deel 1

Druk: 1 (juni 2019)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 610
Taal: Nederlands
Afmetingen: Onbekend
Pagina’s: 936 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807344

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Het is 1650. Achter de pracht en praal van de Gouden Eeuw zijn ontluisterende intriges gaande rondom stadhouder Willem II. Spin in het web is Cornelis Musch, de corrupte griffier van de Staten-Generaal, een ambtenaar die er heimelijk in is geslaagd de machtigste man van de Republiek te worden.

Na de verrassingsaanval van Willem II op Amsterdam en de arrestatie van zes Hollandse Statenleden, die in Slot Loevestein gevangen worden gezet, komt Musch meer en meer alleen te staan. Terwijl zijn rivaal Johan de Witt ondertussen carrière maakt. De onthulling van alles wat hij over zijn vijanden weet, is Musch’ ultieme wraak..

“Als u dit leest, ben ik dood. Mijn einde is onvermijdelijk. Wanneer ik de laatste zin van dit gedenkschrift geschreven heb, leg ik mijn pen neer – voor eeuwig – en begeef me naar zolder. Daar pak ik een stoel, ga erop staan, doe de strop om mijn nek en zal ik mezelf verhangen. Mijn vijanden zullen eindelijk krijgen waar ze al die jaren om smeekten: de doodsstuipen van een mus.”

Aanvullende info

  • Dwarsligger #610
  • Musch verscheen oorspronkelijk in 2018
  • Eerste deel van de Johan de Witt trilogie (deel 2 en 3 zijn nog niet verschenen)

Recensies uit de media

  • Striptip: ‘Voor de duidelijkheid: dit is dus geen strip, maar een roman waar je u tegen zegt. […] Honderden pagina’s oer-Hollandse geschiedenis, die op voortreffelijke wijze tot leven worden gebracht. Je verdwaalt met slecht betaalde soldaten in de stromende regen. Je zit gevangen zonder dat je weet waarom. Je bekokstooft een eigen agenda. Het lijkt wel Game of Thrones.’
  • De Volkskrant: ‘Met bravoure en historisch vernuft reconstrueert Jean-Marc van Tol in romanvorm de voorgeschiedenis van het Eerste Stadhouderloze Tijdperk.’

Over de auteur
Jean-Marc van Tol (Rotterdam, 1967) werd bekend als tekenaar en co-auteur van Fokke & Sukke, een van de bekendste strips van Nederland. Hij studeerde Historische Letterkunde aan de UvA. Van Tol is als gastonderzoeker betrokken bij het project van het Huygens INGExterne link dat zich tot doel heeft gesteld de volledige briefwisseling van raadspensionaris Johan de Witt voor een groot publiek te ontsluiten. In 2018 publiceerde hij Musch, het eerste deel van een trilogie over Johan de Witt. Musch is zijn literaire debuut .

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Jean-Marc van Tol – Musch':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *