Ildefonso Falcones – De erfgenamen (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (oktober 2019)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 633
Taal: Nederlands
Afmetingen: 120 x 82 x 33 mm
Pagina’s: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807634

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

De erfgenamen van Ildefonso Falcones is het majestueuze vervolg op de bestseller De kathedraal van de zee, maar is volledig los daarvan te lezen.

Vrijheid en de ongewisse strijd om het bestaan zijn de hoofdthema’s in dit boek. De setting is intrigerend: rond 1400 wordt de stad Barcelona steeds machtiger door de bloeiende handel en scheepvaart. Tegelijk wint de kerk aan invloed en is er voortdurend strijd tussen zowel edelen en koningen van de verschillende rijken, als tussen die edelen en koningen onderling.

Tegen die achtergrond vertelt Ildefonso Falcones het pakkende, avontuurlijke verhaal over twee vrienden. Bernat, de zoon van Arnau (uit De kathedraal van de zee), begint als kaperkapitein; zijn vriend Hugo werkt noodgedwongen voor de aartsvijand van Arnau. Hun leven staat steeds op z’n kop door liefdesperikelen, intriges en machtswisselingen in Catalonië. Is hun vriendschap tegen dit alles bestand?

Aanvullende info

  • Dwarsligger #633

Over de auteur
Ildefonso Falcones (Spanje, 1969) woont in Barcelona, waar hij werkt als advocaat. De kathedraal van de zee (2006) is zijn zeer succesvolle debuut, waaraan hij vier jaar heeft gewerkt. In 2017 verscheen zijn derde boek Koningin op blote voeten als dwarsligger. Deze historische roman speelt in het Spanje van de 18e eeuw en gaat over vriendschap, wraak, hartstocht en de vrijheidsstrijd van zigeuners.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Ildefonso Falcones – De erfgenamen':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *