Ildefonso Falcones – Koningin op blote voeten (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (november 2017)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 499
Taal: Nederlands
Afmetingen: 25 x 120 x 83 mm
Pagina's: 1277 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806064

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Januari 1748. Een zwarte vrouw dwaalt door de straten van Sevilla. Caridad is net uit Cuba aangekomen en is wanhopig. Ze kan nergens terecht. Dan komt ze Milagros tegen, een rebelse jonge zigeunerin. De twee vrouwen worden onafscheidelijk.

Sevilla bruist. Overal zijn theaters. Er ontstaat een nieuwe wervelende dans: de flamenco. Er is werk en plezier genoeg. Maar dan valt het koninklijk besluit dat alle zigeuners weg moeten uit Spanje. De vriendinnen verliezen hun vrijheid en elkaar.

Jaren later brengt het lot hen weer bij elkaar, in Madrid. Het is een stad waar smokkelaars en kunstenaars, edelen en schurken samenkomen. Een smeltkroes waar gewone mensen zoals Caridad en Milagros vechten tegen de gevestigde orde. Caridad en Milagros zetten alles op alles, maar de prijs is hoog.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #499

Over de auteur
Ildefonso Falcones schreef eerder de bestseller De Kathedraal van de zee (2006) over het middeleeuwse Barcelona. Dit boek was zijn debuut, waaraan hij maar liefst vier jaar werkte. Koningin op blote voeten speelt in het Spanje van de 18e eeuw en gaat over vriendschap, wraak, hartstocht en vrijheidsstrijd van zigeuners.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Ildefonso Falcones – Koningin op blote voeten':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *