David Mitchell – Wolkenatlas (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (augustus 2011)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 118
Taal: Nederlands
Afmetingen: 18 x 120 x 84 mm
Pagina's: 936 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801090

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoorden: , ,

In deze dwarsligger worden vijf verhalen – alle zeer verschillend wat betreft tijd, stijl en genre – gestart en vervolgens abrupt afgebroken. Een zesde verhaal vormt de kern van het boek, gesitueerd in Oceanië in de verre toekomst, wanneer de geschiedenis van de mensheid op zijn einde loopt na een grote catastrofe. Het bevat soms vage, maar soms ook duidelijke verwijzingen naar de voorgaande verhalen.

Dan hervindt het boek zijn structuur en worden de vijf verhalen toch nog tot een einde gebracht, met een vanzelfsprekendheid en nieuwsgierig makende spanning die tot de laatste bladzijde aanhoudt.

Een kleine tip van de sluier betreffende de vijf verhalen: het spannende reisjournaal van een onwillige reiziger op een eiland in de Stille Oceaan, een onbetrouwbare assistent van de blinde componist Vyvyan Ayrs in België, de zeer humorvolle brieven van Robert Frobisher aan zijn vriend Sixsmith in Engeland, een jonge journaliste die in het tijdperk Reagan de veiligheid van een kerncentrale onderzoekt, en een behoorlijk krankzinnige uitgever die de bovengenoemde brieven van Frobisher in handen krijgt.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #118
  • Oorspronkelijke titel: Cloud atlas
  • Vertaling: Aad van der Mijn
  • Genomineerd voor de Booker Prize (2004)
  • Verfilmd als Cloud AtlasExterne link (2013), met o.a. Tom Hanks, Tom Tykwer en Jim Sturgess

Recensies uit de media

  • NRC Handelsblad: ‘Onwaarschijnlijk goed is deze roman.’
  • De Volkskrant: ‘Een briljant boek.’
  • Het Parool: ‘Hier is zo’n briljant schrijver aan het werk, dat je hem moeiteloos volgt – hij heeft je tot de laatste bladzijde aan een touwtje.’
  • Vrij Nederland: ‘Lees dit briljante boek! Uitbundig leesbare, ja, een onweerstaanbaar leesvraatzucht oproepende vertellingen.’

Over de auteur
David Mitchell (Verenigd Koninkrijk, 1969) is een Britse auteur. Hij woonde jarenlang in Japan, een land dat vaak centraal staat in zijn werk. Een ander kenmerk van zijn boeken is de aanwezigheid van allerlei afzonderlijke verhaallijnen die via diverse omwegen weer bijeenkomen. Soms zelfs via een reis door verschillende boeken. Mitchells debuutroman Geschreven door de geesten verscheen in 1999 en kreeg zeer lovende kritieken, net als zijn bestseller Wolkenatlas, die uit 2004 stamt. Mitchell woont tegenwoordig in Ierland.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'David Mitchell – Wolkenatlas':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *