Dan Brown – Oorsprong (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (oktober 2017)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 500
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,3 x 2,2 cm
Pagina's: 989 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049805708

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoorden: , ,

In Oorsprong houdt Robert Langdon zich bezig met de klassieke vraag: waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Het verhaal speelt zich af in Spanje – Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla – en zit vol moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur.

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, bezoekt het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao voor een belangrijke onthulling van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt.

Maar de nauwkeurig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch’ waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen. Duizelig en geconfronteerd met een directe dreiging, ontsnapt Langdon uit Bilbao, samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal.

Ze vluchten naar Barcelona, gehaast op zoek naar een cryptisch wachtwoord dat Kirsch’ geheim kan ontsluiten.

Langdon en Vidal zoeken hun weg door de donkere gangen van verborgen geschiedenissen en extreme religies, terwijl ze een gekwelde vijand moeten ontwijken die zijn alwetende macht rechtstreeks aan het Spaanse koninklijk huis lijkt te onttrekken en die voor niets zal wijken om Edmond Kirsch tot zwijgen te brengen.

Moderne kunst en raadselachtige symbolen manifesteren zich veelvuldig in het spoor dat ze volgen, en Langdon en Vidal ontdekken aanwijzingen die ze uiteindelijk oog in oog brengen met Kirsch’ schokkende ontdekking. En met de adembenemende waarheid die ons zo lang is ontgaan…

Aanvullende info

  • Dwarsligger #500

Over de auteur
Dan Brown (Verenigde Staten, 1964) doceerde Engels tot hij besloot zich volledig op het schrijven te storten. Als zoon van een prominent wiskundige en een religieus ingestelde moeder werd hij in zijn jeugd meer dan eens geconfronteerd met de tegenstellingen tussen wetenschap en geloof. Een spanningsveld dat voor tal van zijn boeken als inspiratiebron heeft gediend. Brown debuteerde in 1998 met Digital Fortress, maar brak internationaal door met De Da Vinci Code (2003). Inmiddels verkocht hij al zo’n 200 miljoen exemplaren van zijn werk.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Dan Brown – Oorsprong':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *