% 

Charles Lewinsky – Alleen maar helden (dwarsligger)

13,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (december 2016)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 440
Taal: Nederlands
Afmetingen: 16 x 120 x 82 mm
Pagina's: 555 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049805210

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Alleen maar helden van Charles Lewinsky, bekend van Het lot van de familie Meijer, is een historische roman met een spannende plot over de filmindustrie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Alleen maar helden gaat over een kleine filmploeg uit Berlijn die in de winter van 1944 neerstrijkt in Kastelau, een dan nog vredig bergdorpje in Beieren. Ze zijn er zogenaamd om een propagandafilm voor de nazi’s op te nemen, maar in werkelijkheid om te ontsnappen aan de val van het Derde Rijk.

Om hun eigen hachje te redden verzinnen de filmmakers allerlei leugens en uitvluchten. Zo ontstaat een web van intriges en onverwachte gebeurtenissen en komen hun levens op het spel te staan.

Veertig jaar later probeert een Amerikaanse filmwetenschapper aan de hand van dagboekfragmenten, interviews, brieven en verschillende losse documenten achter de waarheid te komen.

De Zwitser Charles Lewinsky (1946) is (scenario)schrijver en theatermaker. In Alleen maar helden verweeft hij feit en fictie en schetst hij op magistrale wijze hoe mensenlevens tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog aan een zijden draad hingen.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #440
Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Charles Lewinsky – Alleen maar helden':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *