Arnaldur Indriðason – Onderstroom (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (augustus 2013)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 257
Taal: Nederlands
Afmetingen: 14 x 120 x 85 mm
Pagina's: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802417

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

In een woning in Reykjavik vindt de politie het lijk van een man. Zijn keel is doorgesneden en in zijn bloed wordt het narcotische middel Rohypnol aangetroffen. Er blijkt een vrouw in het appartement te zijn geweest en inspecteur Elinborg heeft veel moeite om haar te vinden.

De laatste tijd zijn er verschillende vrouwen in Reykjavik verkracht met behulp van Rohypnol, waardoor Elinborg vermoedt dat de vermoorde man de dader was en dat er wraak op hem is genomen. Maar er is nog heel wat speurwerk, ook in het verleden, voor nodig om tot een oplossing van de moord te komen.

Onderstroom is een boek over thema’s als misdaad, gerechtigheid en straf, met veel aandacht voor de IJslandse cultuur en samenleving.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #257
  • Oorspronkelijke titel: Myrká
  • Vertaling: Adriaan Faber
  • Eerste deel van een vierluik, bestaande uit respectievelijk de volgende titels: Onderstroom (2010), Doodskap (2011), Verdwijnpunt (2012) & Schemerspel (2013)

Recensies uit de media

  • Ezzulia.nl: ‘Onderstroom is een boek dat erin hakt, terwijl het toch luchtig en vlot gehouden is.’
  • Crimezone: ‘Indriðason schrijft zakelijk en helder, het verhaal leest vlot. De plot zit prima in elkaar, de spanning wordt goed opgebouwd, de IJslandse omgeving wordt goed neergezet. Alles bij elkaar een prima verhaal.’

Over de auteur
Arnaldur Indriðason (IJsland, 1961) is een van de bekendste auteurs van IJsland. Maandenlang stond hij met maar liefst zes titels tegelijk in de IJslandse bestsellerlijsten. Maar ook in het buitenland is hij populair: zijn boeken worden uitgegeven in 26 landen. Indriðason won tal van prijzen, zowel in binnen- als buitenland.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Arnaldur Indriðason – Onderstroom':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *