Arnaldur Indriðason – Erfschuld (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (mei 2018)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 529
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12,1 x 8,4 x 1,5 cm
Pagina's: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806460

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoorden: ,

Een alleenstaande 90-jarige man wordt dood aangetroffen in zijn appartement in Reykjavík. Hij blijkt vermoord te zijn, verstikt met zijn eigen kussen. Op zijn bureau liggen een paar krantenknipsels uit 1944 over de wurging van een meisje. Ze werd destijds achtergelaten bij het Nationaal Theater in Reykjavík, dat in de oorlogsjaren als opslagplaats diende voor het bezettingsleger.

De gepensioneerde politieman Konráð hoort van de moord op de oude man en zijn nieuwsgierigheid is gewekt. Hij is goed bekend met de zaak van het gewurgde meisje, maar waarom zou iemand daar al die jaren krantenartikelen over bewaard hebben?

Kenmerkend voor het speurwerk in Erfschuld zijn de aandacht voor de details en het uiteenrafelen van de achtergronden van de slachtoffers. Daarnaast boeit het verhaal door de beschrijving van de IJslandse cultuur en geschiedenis.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #529
  • Oorspronkelijke titel: Skuggasund (2013)
  • Vertaling: Adriaan Faber
  • Bekroond met de Spaanse Premio RBA de Novela Negra (2013)

Recensies uit de media

  • Hebban: ‘Ook hier zijn het weer de schitterende dialogen en karakterbeschrijvingen die de lezer intrigeren en diep het verhaal in trekken. Dat maakt de boeken van Indriðason zo bijzonder.’
  • VN Detective- & Thrillergids: ‘5 sterren’

Over de auteur
Arnaldur Indriðason (IJsland, 1961) is een van de bekendste auteurs van IJsland. Maandenlang stond hij met maar liefst zes titels tegelijk in de IJslandse bestsellerlijsten. Maar ook in het buitenland is hij populair: zijn boeken worden uitgegeven in 26 landen. Indriðason won tal van prijzen, zowel in binnen- als buitenland.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Arnaldur Indriðason – Erfschuld':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *