Arjen van Veelen – Amerikanen lopen niet (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Leven in het hart van de VS

Druk: 1 (mei 2020)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 668
Taal: Nederlands
Afmetingen: 120 x 82 x 13 mm
Pagina’s: 432 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807740

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

“Als je een Amerikaan ziet lopen, hoor je meestal binnen een paar seconden het bliep bliep van zijn autoslot. Tragikomisch vond ik deze mensen. Tot het me begon te dagen dat Amerikanen niet per se lui zijn en misschien best wel wilden lopen, maar dat het ze gewoon heel moeilijk wordt gemaakt. Vanwege kapotte stoepen, vanwege de hitte. Maar vooral: vanwege de angst.” – stelt Arjen van Veelen, de schrijver van Amerikanen lopen niet.

Geen land ter wereld dat zo als voorbeeld dient als Amerika. We volgen de politiek, media en gadgets daar op de voet. We kennen New York en Hollywood uit films en staan in de rij voor Starbucks en de nieuwste iPhone. Maar toen Arjen van Veelen naar St. Louis, Missouri verhuisde, trof hij een heel ander Amerika aan: een steenrijk derdewereldland.

Hij was erbij toen bij hem om de hoek de rellen in Ferguson uitbraken, toen ’s nachts werd geprotesteerd tegen wapengeweld, toen plunderingen en brandstichting het land lamlegden. In de gevaarlijkste stad van Amerika zag hij hoe ongelijkheid, segregatie en wederzijds racisme de Verenigde Staten tekenen.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #668
Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Arjen van Veelen – Amerikanen lopen niet':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *