% 

Yusra Mardini – Vlinderslag (dwarsligger)

18,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Van vluchteling tot olympisch zwemmer

Druk: 1 (september 2018)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 552
Taal: Nederlands
Afmetingen: 121 x 83 x 16 mm
Pagina's: 320 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806958

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Vlinderslag is het verhaal van de jonge asielzoekster Yusra Mardini, die in augustus 2015 samen met haar oudere zus Sarah en enkele neven van haar vader het vliegtuig van Syrië naar Istanboel neemt. Daar aangekomen zoeken ze contact met een mensensmokkelaar die hen vanuit Izmir per boot naar het Griekse eiland Lesbos zal varen.

Tijdens de oversteek krijgt de overvolle boot echter motorpech en de twee zussen, plus een paar andere migranten die ook kunnen zwemmen, trekken en duwen de boot met achttien passagiers aan boord gedurende enkele uren over zee naar Lesbos. Daarvandaan reist Yusra door naar Berlijn, waar ze asiel aanvraagt.

In Berlijn mogen Yusra en haar zus gaan trainen bij een Berlijnse zwemvereniging, die de meisjes ook helpt met andere aspecten van het leven. In 2016 nodigt het IOC Yusra uit om zich aan te sluiten bij het ‘vluchtelingenteam’ dat aan de Zomerspelen van Rio de Janeiro zal deelnemen. Voor Yusra komt daarmee een droom uit: zwemmen op de Olympische Spelen.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #552
  • Oorspronkelijke titel: Butterfly: Das Mädchen, das ein Flüchtlingsboot rettete und Olympia-Schwimmerin wurde (2018)
  • Vertaald uit het Duits

Over de auteur
Yusra Mardini (Syrië, 1998) is een Syrische zwemster die in 2015 als asielzoekster naar Duitsland reisde. Ze maakte deel uit van het zogenaamde ‘vluchtelingenteam’ dat in 2016 door het IOC werd uitgenodigd om deel te nemen aan de Zomerspelen in Rio de Janeiro. Mardini schreef Vlinderslag samen met Josie Le Blond (Verenigd Koninkrijk).

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Yusra Mardini – Vlinderslag':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *