Dimitri Verhulst – Problemski hotel & Dinsdagland (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (april 2012)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 168
Taal: Nederlands
Afmetingen: 14 x 120 x 85 mm
Pagina's: 495 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801717

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Bundeling van twee boeken van Dimitri Verhulst, die eerder afzonderlijk van elkaar verschenen: Problemski hotel (roman, 2003) en Dinsdagland (reisverhalen, 2004).

Problemski hotel
Dimitri Verhulst liet zich voor een Vlaams tijdschrift enkele dagen opsluiten in het asielzoekerscentrum van Arendonk. Het resultaat was een tijdschriftreportage, maar wat hij had gezien liet hem niet meer los. Verhulst ging daarom nogmaals met de opgedane bagage aan de slag en schreef de roman Problemski hotel. Over mensen die elke minuut moeten leven met hun gruwelijke verleden, over de spanningen tussen de verschillende bevolkingsgroepen, over de vernederende omstandigheden in het centrum, contacten met mensensmokkelaars en uitzichtloze ontsnappingspogingen. Soms zelfs met de dood tot gevolg.

Dinsdagland
Het tweede gedeelte van deze dwarsligger, Dinsdagland, bestaat uit een verzameling reisreportages van een thuisblijver.Over België. Het boek vormt een liefdesverklaring aan de kleine Belg, een verwondering over zijn doen en laten, een ode aan zijn in onbruik rakende ‘schone woorden’. Het is verder een in stukken en brokken geslagen vertelling over een Belgische jeugd, een stilstaan bij de dingen die voorbijgaan, een getuigenis met grote gebaren, waarin desondanks het kleine niet wordt geschuwd. Dinsdagland is een ode aan België en de Belg.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #168

Recensies uit de media

  • Standaard der Letteren over Problemski hotel: ‘Een origineel en onthutsend boek.’
  • De Volkskrant over Problemski hotel: ‘Verhulst weet de lezer harder te treffen dan menig journalist of cameraman.’
  • Elsevier over Dinsdagland: ‘Een ode aan onze zuiderburen, die door subtiele ironie en een verklarende toon ook geschikt is voor kaaskoppen.’

Over de auteur
Dimitri Verhulst (België, 1972) publiceerde verhalen en gedichten in verschillende literaire tijdschriften, voordat hij in 1999 ‘officieel’ debuteerde met de verhalenbundel De kamer hiernaast. Hij werd onderscheiden voor De helaasheid der dingen (2006) en Godverdomse dagen op een godverdomse bol (2008). In 2003 publiceerde hij de roman Problemski Hotel, die vertaald werd in het Duits, Engels, Frans, Hebreeuws, Deens, Sloveens, Italiaans en Hongaars. Dinsdagland volgde een jaar later. Dimitri Verhulst schreef het Boekenweekgeschenk van 2015.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Dimitri Verhulst – Problemski hotel & Dinsdagland':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *