% 

Thea Beckman – Kinderen van Moeder Aarde (dwarsligger)

13,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (september 2018)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 554
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,2 x 1,8 cm
Pagina's: 849 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806903

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Kinderen van Moeder Aarde is het eerste deel van Beckmans trilogie over de toekomst. De twee vervolgdelen verschenen (nog) niet als dwarsligger.

Zes eeuwen na de Derde Wereldoorlog. De aarde is door een kernoorlog gekanteld en bijna geheel verwoest. Het ijs op het vroegere Groenland, nu Thule geheten, is gesmolten en het land heeft een heerlijk klimaat.

Thule wordt door vrouwen geregeerd, zonder leger, zonder wapens. Christian is het enige kind van de Konega van Thule die samen met de Vrouwenraad Thule bestuurt. Op een dag ontmoet hij Thura, een doodgewoon meisje dat desondanks heel veel indruk op hem maakt.

Dan verschijnt er een onbekend schip in de fjord. Het komt uit het Badense Rijk. De opvarenden hebben als doel om Thule te veroveren, zoals ze dat eerder al met heel Europa hebben gedaan. Dit blijkt echter niet zo gemakkelijk als het lijkt. De Badeners stuiten op onverwachte tegenstand, waarbij Christian en Thura een belangrijke rol spelen.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #554
  • Voor iedereen vanaf 12 jaar
  • Vormt samen met Het helse paradijs (deel 2) en Het gulden vlies van Thule (deel 3) een trilogie over de toekomst. Volgens de uitgever zijn de drie delen prima onafhankelijk van elkaar te lezen.

Recensies uit de media

  • Goodreads.com: ‘Kinderen van Moeder Aarde is een fantastische mix van avontuur, verliefdheid en een gevecht tussen het goede en het kwade in de mens.’

Over de auteur
Thea Beckman (Rotterdam, 1923 – Bunnik, 2004), pseudoniem van Thea Beckmann-Petie, schreef meer dan dertig boeken en won veel prijzen, waaronder Zilveren en Gouden Griffels. Ook ontving ze diverse eervolle vermeldingen van de Nederlandse Kinderjury. Haar bekendste boek is Kruistocht in spijkerbroek (1973). Ze gebruikte de schrijversnaam Thea Beckman op verzoek van haar uitgever, die de naam Beckmann te Duits vond klinken.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Thea Beckman – Kinderen van Moeder Aarde':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *