Suzanna Jansen – Het pauperparadijs (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Een familiegeschiedenis

Druk: 1 (augustus 2016)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 419
Taal: Nederlands
Afmetingen: 15 x 120 x 83 mm
Pagina's: 471 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049805036

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubrieken: , Trefwoord:

Amsterdam-Noord tijdens de crisisjaren: Roza Dingemans, moeder van een door schulden en alcoholisme getroffen gezin, probeert koste wat kost haar waardigheid te bewaren. Ze ontleent trots aan een gerucht over een voorname afkomst en een misgelopen erfenis. Maar is dat werkelijkheid of mythe?

Op zoek naar de feiten stuit haar kleindochter, de auteur, op een verborgen stuk Nederlandse geschiedenis: een uniek heropvoedingsexperiment in de Drentse nederzetting Veenhuizen, waaraan haar voorouders zijn blootgesteld. In drie enorme gestichten werden vanaf 1823 tienduizenden arme stadsgezinnen gedrild tot nuttige burgers. Maar wat begon als een bevlogen plan om de onderklasse te verheffen, veranderde al snel in een fuik.

In een betrokken, beeldende stijl volgt Suzanna Jansen vijf generaties van haar familie langs alle goedbedoelde beschavingspogingen. Van de bedelaarskolonie Veenhuizen tot het wonen-onder-toezicht in de arbeiderswijken van de twintigste eeuw. Gaandeweg tekent zich af hoe deze opvoedcampagnes ingrijpen in het leven van Roza Dingemans en haar nazaten.

Aanvullende info:

Over Suzanna Jansen

Suzanna Jansen (Amsterdam, 1964) woonde en werkte als correspondent in Moskou. In 2008 verscheen Het pauperparadijs, dat uitgroeide tot een bestseller en inmiddels in het Duits en in het Spaans is vertaald. Met regisseur Tom de Ket maakte ze een theatervoorstelling op basis van Het pauperparadijs.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Suzanna Jansen – Het pauperparadijs':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *