Renate Dorrestein – Dagelijks werk (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Een schrijversleven

Druk: 1 (maart 2020)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 652
Taal: Nederlands
Afmetingen: 120 x 82 x 15 mm
Pagina’s: 504 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807603

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Renate Dorrestein is niet alleen de auteur van tientallen boeken, zij schreef bovendien talloze artikelen en gaf vele lezingen. In Dagelijks werk presenteert zij de praktijk van haar schrijversleven aan de hand van een selectie van teksten die onder meer laat zien hoe lang zij al bezig is bepaalde thema’s te exploreren. Samen vormen die teksten een indrukwekkend schaduwoeuvre en geven ze de bronnen van Dorresteins werk prijs.

Ook opgenomen in Dagelijks werk is Dorresteins correspondentie met lezers, redacteuren, boekverkopers en collega’s. Bij elkaar laten deze hoogst uiteenlopende verbale uitingen onverwachte facetten van ‘een schrijversleven’ zien.

Dorrestein schreef rake en vermakelijke teksten bij de door haar gekozen stukken. Niet alleen gunt zij de lezer zo een herkenbaar tijdsbeeld, indirect schreef zij met deze compositie een autobiografie. Een genot voor haar vele trouwe lezers, maar ook een inspirerende leidraad voor wie net als zij gefascineerd is door het beroep waarin zij excelleert: het schrijverschap.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #652

Over de auteur
Renate Dorrestein (Amsterdam, 1954 – Aerdenhout, 2018) begint haar schrijversloopbaan bij weekblad Panorama en krijgt bekendheid met haar eerste roman De buitenstaanders uit 1983. Feminisme is een terugkerend thema in Dorresteins boeken, maar nadat bij haar ME (chronische vermoeidheid) wordt geconstateerd, schrijft ze ook regelmatig over ziekte en het sociaal isolement van zieke mensen. Haar boeken zijn uitgebracht in vijftien talen en diverse malen genomineerd, o.a. voor de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. In 1993 ontving Dorrestein de Annie Romeinprijs voor haar gehele oeuvre.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Renate Dorrestein – Dagelijks werk':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *