Phil Knight – Shoe Dog (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Het verhaal van de oprichter van Nike

Druk: 1 (september 2019)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 624
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,2 x 1,5 cm
Pagina’s: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807658

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Shoe Dog vertelt het verhaal van Nike, de grootste sportschoenenfabrikant ter wereld.

Phil Knight richtte in 1964 samen met hardloopcoach Bill Bowerman ‘Blue Ribbon Sports’ op. Ze begonnen met een startkapitaal van slechts $1.200,-. In 1971 ging het bedrijf verder onder de naam Nike Inc. Knight wilde het oorspronkelijk Dimension 6 noemen, maar Jeff Johnson, Knights eerste werknemer, verzon de naam Nike.

Phil Knight: “Er spookten een heleboel dingen door mijn hoofd. Ten eerste dat Johnson erop gewezen had dat alle grote merken korte namen hebben. Twee lettergrepen of minder. En dat ze allemaal een harde klank in de naam hebben, een letter als de K of de X, die in je hoofd blijft hangen. Dat klonk allemaal zinnig. En ik vond het mooi dat Nike de godin van de overwinning was, want ik wilde winnen.”

De logo van Nike werd in 1971 voor slechts $35,- ontworpen door Carolyn Davidson. Knight was er niet razend enthousiast over. “Ik zal er wel aan wennen,” was zijn eerste reactie.

Phil Knights autobiografie is een eerbetoon aan zijn eerste collega’s en werknemers, een ongeregeld zooitje buitenbeentjes dat al snel een hechte vriendengroep werd.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #624
  • Shoe Dog verscheen oorspronkelijk in 2016
  • Vertaald uit het Engels door Rob de Ridder

Recensies uit de media

  • Management Team: ‘Het verhaal van Nike blijft tot de verbeelding spreken.’
  • The Japan Times: ‘Knight schrijft met openhartigheid en humor over de uitdagingen die hij tegenkwam bij het opzetten en runnen van zijn prille schoenenbedrijf. Shoe Dog biedt een onschatbare blik in een van de meest herkenbare bedrijven ter wereld en de belevenissen van zijn baanbrekende oprichter.’

Over de auteur
Phil Knight (Verenigde Staten, 1938) werd geboren als Philip Hampson Knight in Portland. Hij is medeoprichter van het bekende sportmerk Nike en heeft een groot aandeel in Laika Entertainment, een Amerikaanse productiemaatschappij bekend van stop-motionfilms als Coraline (2009) en The Boxtrolls (2014). Knight heeft een geschat vermogen van 24 miljard dollar. In 2016 schonk hij 500 miljoen dollar aan de Universiteit van Oregon, de grootste donatie ooit gegeven aan een publieke Amerikaanse universiteit.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Phil Knight – Shoe Dog':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *