Patricia Cornwell – Fataal weekend (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: Heruitgave (mei 2013)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 230
Taal: Nederlands
Afmetingen: 18 x 120 x 83 mm
Pagina's: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802462

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Fataal weekend verscheen oorspronkelijk in 1990 en is het eerste deel van een reeks thrillers met Kay Scarpetta in de hoofdrol.

Patholoog-anatoom Kay Scarpetta wordt geconfronteerd met een seriemoordenaar in haar woonplaats Richmond, Virginia. Aanvankelijk heeft ze zeer weinig houvast en bovendien heeft ze te maken met flinke tegenwerking van politiemensen en stedelijke autoriteiten. Ze wordt vooral gehinderd door het uitlekken van informatie naar de pers, waarvan haar afdeling verdacht wordt.

Daarbij loopt ze ook privé tegen de nodige problemen aan, o.a. met haar nichtje Lucy (een computerwonder van tien jaar) dat bij haar logeert. En tot slot blijkt tijdens de speurtocht naar de moordenaar dat veel mannen een vrouw op haar plaats niet accepteren.

Naarmate het verhaal zich ontwikkelt, blijkt dat de onderzoekers van het forensisch laboratorium ondanks alle tegenwerkingen een niet te onderschatten bijdrage kunnen leveren aan het onderzoek.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #230
  • Oorspronkelijke titel: Postmortem
  • Vertaling: Annette Zeelenberg
  • Bekroond met de Edgar Award voor Best First Novel (1991)

Recensies uit de media

  • VN Detective- & Thrillergids: ‘Fataal weekend is een aanwinst voor de crime-literatuur, 4 sterren.’
  • De Volkskrant: ‘Cornwell schrijft vanuit de diepe overtuiging dat de werkelijkheid de ergste nachtmerries in gruwelijkheid overtreft.’
  • Cosmopolitan: ‘Superspanning op niveau, niet in de laatste plaats door de levensechte beschrijvingen vanuit de gedachtenwereld van een carrièrevrouw.’

Over de auteur
Patricia Cornwell (Verenigde Staten, 1956) werkte jarenlang bij de pathologisch-anatomische dienst van Virginia en dat is te merken in haar boeken. Daarin speelt forensisch onderzoek namelijk dikwijls een belangrijke rol. Ze publiceerde in 1990 haar eerste boek Postmortem (Fataal weekend), dat het begin markeerde van de Scarpetta-reeks, een serie boeken die haar als thrillerschrijfster op de kaart zette.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Patricia Cornwell – Fataal weekend':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *