Mo Hayder – Tokio (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (juli 2012)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 184
Taal: Nederlands
Afmetingen: 15 x 120 x 83 mm
Pagina's: 689 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801892

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

De Britse studente Grey Hutchins reist naar Tokio op zoek naar unieke filmbeelden van de beruchte massamoord van 300.000 Chinese burgers door Japanse soldaten in Nanking (1937). Slechts één man kan haar helpen, een overlevende die nu gasthoogleraar is aan de befaamde Todai-universiteit. Maar hoe kan Grey zijn vertrouwen winnen?

Wanhopig en eenzaam accepteert ze een baan als hostess in een luxe nachtclub voor zakenlui en criminelen. Eén gangster domineert – een oude man in een rolstoel, bewaakt door een sinistere lijfwacht. Men zegt dat hij zijn rijkdom en gezondheid te danken heeft aan een krachtig elixer. Een elixer dat anderen tot elke prijs willen hebben.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #184
  • Oorspronkelijke titel: Tokyo
  • Vertaling: Yolande Ligterink

Recensies uit de media

  • Crimezone: ‘Tokio combineert snijdende spanning, sinistere psychologie en obsessieve personages met een fraaie stijl, historische diepgang en een grote kennis van het moderne Japan.’
  • Saskia Noort: ‘Voor gevorderde thrillerliefhebbers die wat gruwelijkheden kunnen hebben.’

Over de auteur
Mo Hayder (Verenigd Koninkrijk, 1962) verliet kort voor haar zestiende het ouderlijk huis en ging naar Londen. Daar werkte ze in cafés om de kost te verdienen. In de jaren erna zwierf ze door Japan (waar ze net als Grey uit Tokio werkte als hostess) en behaalde ze in de VS een graad in de filmwetenschappen. Na het onverwachte succes van haar debuut Birdman (2000) besloot ze fulltime schrijfster te worden.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Mo Hayder – Tokio':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *