Arthur Golden – Dagboek van een geisha (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (september 2009)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 6
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,2 x 1,8 cm
Pagina’s: 941 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049800062

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoorden: , , ,

Met de wijsheid van een vrouw die het einde van haar leven nadert, vertelt Sayuri haar levensverhaal. Dat verhaal begint in 1929, in een vissersdorpje, op het moment dat Sayuri’s leven een dramatische wending neemt. Haar moeder is ziek, haar vader oud en versleten. Door een bizar ongeluk komt ze onder de aandacht van meneer Tanaka, de rijkste man van het dorp, die haar vader weet over te halen zijn acht jaar oude dochter aan een geishahuis in Kyoto te verkopen.

In het decadente hart van Kyoto maakt Sayuri zich de vaardigheden van een geisha eigen. Achter een façade van luxe wordt zij met harde hand opgeleid in de kunst van het vermaken en verlokken van machtige mannen. Maar wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en de geishahuizen hun deuren sluiten, moet Sayuri haar leven opnieuw inrichten en haar vaderland verlaten.

Arthur Golden toont in deze wonderbaarlijk mooie roman, opgetekend aan de hand van het authentieke levensverhaal van een van Japans meest gevierde geisha’s, de wereld van schoonheid en wreedheid die achter de rijstpapieren wanden schuilgaat. Waar uiterlijke vorm doorslaggevend is en waar mannen met elkaar wedijveren over de prijs van de maagdelijkheid van een meisje.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #006
  • Oorspronkelijke titel: Memoirs of a geisha
  • Vertaling: Ronald Cohen

Recensies uit de media

  • Hannoversche Allgemeine Zeitung: ‘Dagboek van een geisha is een roman vol imponerende intensiteit. Golden heeft een meesterwerk geschreven.’

Over de auteur
Arthur Golden (Verenigde Staten, 1956) studeerde o.a. kunstgeschiedenis aan Harvard College, Japanse Geschiedenis aan de Universiteit van Colombia en een aantal maanden aan de Universiteit van Peking. Verder werkte hij kort in Tokyo. Golden brak in Nederland door met het boek Dagboek van een Geisha. Het boek was wereldwijd een enorm succes en stond twee jaar lang in de hoogste regionen van The New York Times bestsellerlijst. Inmiddels is Goldens meesterwerk in ruim 30 talen vertaald.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Arthur Golden – Dagboek van een geisha':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *