% 

Leo Blokhuis – Blauwe zomer (dwarsligger)

13,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Twee jongemannen met totaal verschillende levens worden verenigd door muziek

Druk: 1 (september 2019)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 625
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,3 x 2,0 cm
Pagina’s: 576 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807405

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Eind jaren vijftig. Terwijl via Radio Luxemburg langzaam de rock-‘n-roll binnendruppelt, is Den Haag het centrum van feesten waar Indische jongeren op elektrische gitaren een mengeling van rock-‘n-roll en de traditionele muzieksoort ‘krontjong’ spelen.

Het is ook de plek waar twee 18-jarige jongens met totaal verschillende achtergronden voor een keuze komen te staan: het burgermansbestaan of avontuur zoeken in de muziek.

De Nederlandse Johan wil het gelovige milieu van zijn ouders ontvluchten. Hij vindt in zijn Indische vrienden en hun muziek een ongekende vrijheid. Ook de in Indië geboren, maar vanwege de daar heersende ‘Hollanderhaat’ naar Nederland gevluchte Chris wil het verleden van zich afschudden. Hij botst echter keer op keer met de verzuilde mentaliteit in zijn nieuwe vaderland.

Blauwe zomer is het overtuigende romandebuut van Leo Blokhuis, auteur van diverse muziekgerelateerde boeken en presentator van Top 2000 a gogo.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #625
  • Blauwe zomer verscheen tegelijkertijd als dwarsligger en paperback / ebook in september 2019

Recensies uit de media

  • De Volkskrant: ‘Leo Blokhuis schrijft meeslepend over jong zijn in de jaren zeventig en geeft, dankzij de tweede hoofdpersoon Chris, ook nog een rondleiding door de indorock.’
  • Goodreads.com: ‘De muziek, het beschreven christelijke erf, de fricties met ouders, groepsgenoten en partners, of de kenmerkende lotgevallen van Indonesische Nederlanders, geven gelegenheid voor reflectie, herkenning, ontdekking en glimlach.’

Over de auteur
Leo Blokhuis (Zevenbergen, 1961) is een Nederlands popjournalist. Hij is oorspronkelijk grafisch ontwerper, maar ook werkzaam als samensteller van diverse radioprogramma’s, presentator van televisieprogramma’s (waaronder natuurlijk Top 2000 a gogo) en schrijver van artikelen voor Revolver, Nieuwe Revu en Vara TV Magazine. Leo Blokhuis groeide op in Wezep, maar verhuisde later naar Schiedam toen zijn vader daar predikant werd.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Leo Blokhuis – Blauwe zomer':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *