Jeroen Windmeijer – Het Pilgrim Fathers Complot (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (september 2019)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 629
Taal: Nederlands
Afmetingen: 120 x 82 x 21 mm
Pagina’s: 864 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807252

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Leiden schrikt op wanneer de voorzitter van de vrijmetselaarsloge om het leven wordt gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er een manuscript gevonden over de verborgen geschiedenis van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 woonden zij in Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok.

Ongewild raakt universitair docent Peter de Haan bij deze zaken betrokken. Waarom bleef zo’n groot deel van de Pilgrim Fathers in Leiden achter? Wat hebben de vrijmetselaars daarmee te maken? Peters speurtocht leidt van de nauwe steegjes van Leiden naar de weidse wateren van Cape Cod tot aan de verzengend hete Sinaïwoestijn in Egypte. Steeds weer ontdekt hij dat de geschiedenis nooit is zoals de boeken ons willen doen geloven.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #629

Over de auteur
Jeroen Windmeijer (Delft, 1969) studeerde culturele antropologie gestudeerd en is docent godsdienst en maatschappijleer. Hij heeft een grote fascinatie voor de figuur van Jezus en het (vroege) christendom. Zowel in zijn eerste boek De bekentenissen van Petrus (2015) als in Het Pauluslabyrint (2017) is de hoofdrol weggelegd voor de (fictieve) Leidse archeoloog Peter de Haan, verbonden aan de plaatselijke universiteit.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Jeroen Windmeijer – Het Pilgrim Fathers Complot':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *