Jeroen van der Spek – De gekste plek van Nederland 1 & 2 (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

222 bizarre locaties en hun bijzondere verhaal

Druk: 1 (juni 2018)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 539
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,3 x 2,2 cm
Pagina's: 783 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806491

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

In deze dwarsligger werden twee eerder verschenen uitgaven van Jan van der Spek gebundeld:

De gekste plek van Nederland 1
111 bizarre locaties en hun bijzondere verhaal

Dat Nederland niet saai en aangeharkt is, maar juist rijk aan bizarre en bijzondere plekken, bewijst Jeroen van der Spek met dit boek. Hij presenteert een bonte verzameling van verrassende bezienswaardigheden, verborgen pareltjes en immense zelfbouwprojecten. Plekken die niet alleen een omweg waard zijn, maar ook stuk voor stuk goed zijn voor een bijzonder verhaal.

Van het ronddraaiende huis van John Körmeling tot de luchtspiegeling van Bears, van een landingsbaan voor Aliens tot een bakstenen knuffelbeer genaamd Staalman.

Maar ook: ontdek waar het oude stationskoepeltje van Arnhem is gebleven, ga kamperen op de Afsluitdijk, lees hoe het beeld van Michael Jacksons HIStory World Tour strandde bij McDonald’s in Best, bezoek de mummies van Wiewerd, betreed de Ecokathedraal (de Sagrada Familia van Friesland) en aanschouw het Nederlandse Kremlin.

De gekste plek van Nederland 2
111 nieuwe bizarre locaties en hun bijzondere verhaal

En er blijken nog veel meer verrassende locaties in Nederland te zijn. Reden dus voor een vervolg op het eerste deel van De gekste plek van Nederland.

Een greep uit het aanbod: wandel over het Grafstenenpad in Fort bij Vijfhuizen, vang een forel in de Indoor Visrivier, sta stil bij de muur van Mussert bij Lunteren, maak een selfie bij de grootste drol van Nederland, ontdek de Kooi-Met-Geen-Poema-Er-In en ga op zoek naar de ‘Secret Operation’, het meest mysterieuze luchtvaartuig van de Utrechtse Heuvelrug.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #539
  • 2 boeken in 1

Recensies uit de media

  • Hebban: ‘Een buitengewoon luchtig, maar vooral geestig boek om te lezen. Waarbij de meest afzichtelijke kunstwerken, door het verhaal erachter, zomaar ineens leuk zijn om te gaan bekijken.’

Over de auteur
Jeroen van der Spek is reisjournalist en fotograaf en kent Nederland op z’n duimpje. Hij maakte jarenlang de uitgave Er-op-Uit! van de Nederlandse Spoorwegen en schreef onder meer 1000 dingen doen in Nederland, een inspiratiegids met ideeën voor een dagje uit.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Jeroen van der Spek – De gekste plek van Nederland 1 & 2':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *