Jan Vantoortelboom – Meester Mitraillette (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (februari 2015)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 337
Taal: Nederlands
Afmetingen: 13 x 119 x 80 mm
Pagina's: 425 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049803841

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

1913. David Verbocht is opgelucht dat hij zijn ouderlijk huis achter zich kan laten om naar Elverdinge af te reizen. Daar wordt hij de nieuwe schoolmeester. Er ontwikkelt zich een vriendschap tussen David en een van zijn leerlingen, Albert Verschoppen. Dit valt niet in goede aarde bij de vader van de leerling, een rijke herenboer, en ook de pastoor heeft zijn bedenkingen.

Boer Verschoppen en pastoor Storm willen maar één ding: de verdwijning van David Verbocht, vooral als blijkt dat mevrouw Verschoppen een oogje op hem heeft. Dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en bevindt David zich in de loopgraven. Zijn peloton staat onder commando van niemand minder dan boer Verschoppen zelf; van beiden komt de ware aard naar boven.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #337

Jan Vantoortelboom is geboren te Torhout, België en opgegroeid in Elverdinge. Na de studie Germaanse Filologie te hebben voltooid aan de Universiteit Gent is hij via een reeks omzwervingen in het onderwijs beland. In maart 2011 verscheen zijn debuut De verzonken jongen, dat binnen twee weken twee maal herdrukt werd.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Jan Vantoortelboom – Meester Mitraillette':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *