Isabel Allende – De Japanse minnaar (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (april 2018)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 519
Taal: Nederlands
Afmetingen: 15 x 120 x 82 mm
Pagina's: 491 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806453

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Als klein meisje wordt Alma in 1939 door haar ouders vanuit Polen naar familie in de VS gestuurd om aan de nazi’s te ontkomen. Het verdriet om haar achtergebleven vader en moeder, die de naziterreur niet zullen overleven, wordt alleen verzacht door de vriendschap met haar neefje Nathaniel en met haar vriendje Ishimei, de zoon van een Amerikaans-Japans echtpaar.

De vijandigheid waarmee de Amerikaanse samenleving de drie kinderen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog behandelt – Alma is vluchteling, Nathaniel Jood en Ishimei Japanner – brengt hen voor de rest van hun leven bij elkaar. Ishimei wordt Alma’s grote liefde, maar zij trouwt met Nathaniel. Een keuze die ze maken vanwege een afschuwelijk geheim, dat ze de rest van hun leven zullen delen.

Jaren later wordt dit geheim ontrafeld door Alma’s kleinzoon Seth, die haar regelmatig komt bezoeken in het bejaardentehuis. Daar leert hij de verzorgster Irina kennen, een jonge vrouw met een getroebleerd verleden. Tussen Seth en Irina ontstaat voorzichtig iets moois, maar ook Irina moet zich eerst bevrijden van een jarenlang zorgvuldig bewaard geheim.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #519

Over de auteur
Isabel Allende (Chili, 1942) reisde als dochter van diplomaat Tomás Allende over de gehele wereld. Na de militaire staatsgreep in 1973 in Chili, waarbij haar oom en president Salvador Allende werd vermoord, vestigde zij zich in Venezuela. Vanuit dat land hoorde ze in 1981 dat haar opa op sterven lag en begon ze hem een brief te schrijven. Die brief ontaardde uiteindelijk in haar debuut Het huis met de geesten (1982). Momenteel woont en werkt Isabel Allende in San Francisco (VS).

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Isabel Allende – De Japanse minnaar':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *