Elvin Post – Vals beeld (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (oktober 2010)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 63
Taal: Nederlands
Afmetingen: 15 x 120 x 83 mm
Pagina's: 504 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049800550

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoord:

Vincent Bloom, handelaar in vervalste kunst, en Elijah Finch, schilder van vervalsingen, hebben een aantal jaar gevangenisstraf achter de rug nadat ze de kunstwereld jarenlang voor de gek hebben kunnen gehouden met valse Picasso’s, Matisses en andere meesters. Maar nu zijn ze weer vrij man en staan buiten de gevangenispoort.

Dan krijgt Bloom van een New Yorkse gangster het verzoek om een beroemde Rembrandt uit een privécollectie te stelen. Na een gedegen voorbereiding lukt dit vrij eenvoudig en ze nemen ook wat andere meesterwerken mee. Maar.. terwijl ze op hun geld wachten, wordt de betreffende gangster vermoord en moeten ze op een andere manier van hun kostbare doeken zien af te komen.

Echter, de gangsters met wie Bloom en Finch te maken hebben, zijn zware jongens en het duo is eigenlijk totaal geen partij voor deze doorgewinterde criminelen…

Aanvullende info

  • Dwarsligger #063

Recensies uit de media

  • De Groene Amsterdammer: ‘Wat Post op een positieve manier onderscheidt van het leeuwendeel der literaire thriller-schrijvers is zijn frisse stijl, zijn gevoel voor humor en zijn vertellerslef die hem af en toe nét even van het gebaande pad doet afwijken.’

Over de auteur
Elvin Post (Rotterdam, 1973) is een Nederlandse auteur en journalist. In 2004 won hij, als jongste winnaar ooit, de Gouden Strop voor zijn debuut Groene vrijdag. Elvin Post begon zijn schrijverscarrière na een stage bij een literair agentschap in Manhattan, waarvandaan hij bovendien recensies schreef over buitenlandse thrillers (voor het AD). Op een gegeven moment kreeg hij het idee om ook zelf eens een boek te schrijven, met een aansprekende reeks thrillers tot gevolg, zoals: Roomservice, Dame blanche en Arizona blues.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Elvin Post – Vals beeld':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *