% 

Bernhard Schlink – Olga (dwarsligger)

18,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (mei 2018)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 533
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,3 x 1,4 cm
Pagina's: 411 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806576

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubrieken: , Trefwoorden: , ,

In Olga portretteert Bernhard Schlink een vrouw ten tijde van het Duitse Keizerrijk (de periode tussen 1871 en 1918). Hoewel ze doof is en als vrouw de tijdgeest niet mee heeft, schopt ze het tot onderwijzeres. Maar bovenal is deze roman het verhaal van de liefde die opbloeit tussen deze vrouw, Olga, en Herbert, een typische representant van het toenmalige Duitsland.

Olga speelt zich af tegen het decor van de eerste helft van de 20e eeuw, maar maakt ook uitstapjes naar het (ons) heden.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #533

Recensies uit de media

  • Goodreads.com: ‘Een geweldige roman die je bewust maakt van hoe veranderlijk de samenleving door de tijd heen is. Tegelijkertijd een liefdesverhaal, een familiedrama en het relaas van een innige vriendschap.’

Over de auteur
Bernhard Schlink (Duitsland, 1944) is schrijver en jurist. Hij groeide op in Heidelberg en studeerde daar Rechten. Sinds 2004 is hij hoogleraar Staats- en bestuursrecht in Berlijn. Zijn schrijversloopbaan begon in 1987. In dat jaar verscheen Selbs Justiz, het eerste deel van een reeks detectiveromans met als hoofdpersoon Selb. Schlinks boek Der Vorleser (1995) werd in 2008 verfilmd als The ReaderExterne link.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Bernhard Schlink – Olga':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *