% 

Bart Ongering – Meester Bart op zijn best & Dichter bij Meester Bart (dwarsligger)

13,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (september 2019)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 619
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,3 x 1,4 cm
Pagina’s: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806996

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

In deze dwarsligger een bundeling van twee eerder verschenen boeken van Bart Ongering, docent Engels op een vmbo-school in de Amsterdamse Bijlmer:

Meester Bart op zijn best (2016)
Meester Bart (Ongering) is een bekende docent in Nederland, dankzij de columns die hij schrijft in dagblad Trouw en op zijn Facebook-pagina. In dit boek heeft hij zijn beste stukken gebundeld, aangevuld met niet eerder gepubliceerde stukken. Bovendien bevat dit eerste deel een korte autobiografie, waarin Ongering aangeeft waarom hij leraar is geworden en wat zijn drijfveren zijn.
Dichter bij Meester Bart (2018)
Meester Bart schreef voor deze bundel nieuwe columns en gedichten over zijn leerlingen en zijn ervaringen in het onderwijs. Ook vroeg hij negen bekende en (vooral) onbekende auteurs naar hun herinneringen aan hun schooltijd. Deze zijn ook opgenomen in dit tweede deel. Het gaat om bijdragen van James Worthy, René Kneyber, Clarice Gargard, Anke Laterveer, Sander de Hosson, Aya Sabi, Massih Hutak en Akwasi.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #619
  • Twee titels in één dwarsligger: Meester Bart op zijn best (2016) & Dichter bij Meester Bart (2018)

Recensies uit de media

  • Hebban: ‘Meester Bart op zijn best maakt me weer duidelijk wat voor een fantastisch vak het docentschap is. Hoeveel je erin moet steken. Hoeveel het je oplevert.’
  • Bookbarista.nl: ‘Dichter bij Meester Bart leest vlot en heeft bij mij gezorgd voor een lach en zelfs een mini-traan! Na het lezen, en het voelen van de passie voor lesgeven die van het papier afspat, kan ik niets anders wensen dan: had ik maar zo’n docent gehad als meester Bart.’

Over de auteur
Bart Ongering (Oosterhout, 1981), beter bekend als ‘Meester Bart’, is een van de bekendste docenten van Nederland. Afkomstig uit een echte onderwijsfamilie staat hij vanaf zijn 26ste voor de klas. Hij is vmbo-docent in Amsterdam en was columnist voor Trouw. Meester Bart heeft meer dan 150.000 volgers op social media.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Bart Ongering – Meester Bart op zijn best & Dichter bij Meester Bart':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *