Arthur Japin – Een schitterend gebrek (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (februari 2015)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 335
Taal: Nederlands
Afmetingen: 13 x 119 x 82 mm
Pagina's: 413 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049804008

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoord:

In 1742 verblijft de flamboyante 17-jarige Giacomo Casanova op Pasiano. Hij wordt er verliefd op de 14-jarige Lucia. Wanneer hij zoals beloofd, zes maanden later terugkeert om zijn liefde met een echte verloving te bezegelen, is Lucia verdwenen.

Jaren later ontmoet Casanova haar opnieuw in een bordeel in Amsterdam. Ze is “niet alleen ronduit lelijk geworden, maar weerzinwekkend”.

Deze mislukte liefdesgeschiedenis, die te lezen valt in Casanova’s beruchte memoires, vormt het uitgangspunt van Arthur Japins nieuwe semi-historische roman. Lucia vertelt het verhaal verder waar Casanova’s woorden zwijgen en ontsluiert al terugblikkend de achterliggende motieven en de desastreuze gevolgen van haar vlucht.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #335

Over de auteur
Arthur Japin (Haarlem, 1956) studeerde enkele jaren Nederlands en doorliep vervolgens de theaterschool. Hij speelde diverse rollen voor radio, televisie en toneel. In 1997 brak hij door met zijn tweede boek De zwarte met het witte hart, dat wereldwijd vertaald werd. Sindsdien publiceert Japin geregeld en won hij diverse prijzen, o.a. de Libris Literatuurprijs voor Een schitterend gebrek en de NS Publieksprijs voor De overgave. In 2006 schreef Japin het Boekenweekgeschenk De grote wereld.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Arthur Japin – Een schitterend gebrek':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *