Vonne van der Meer – Eilandgasten omnibus (dwarsligger)

(1 review)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

3 romans in 1 – Eilandgasten, De avondboot en Laatste seizoen

Druk: Heruitgave (april 2012)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 170
Taal: Nederlands
Afmetingen: 18 x 121 x 84 mm
Pagina's: 897 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801571

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

In dwarsligger 170 een bundeling van drie los verschenen romans van Vonne van der Meer: Eilandgasten (1999), De avondboot (2001) en Laatste seizoen (2002). De trilogie speelt zich af op Vlieland.

In ‘Duinroos’, een eenvoudig maar gastvrij huurhuis op Vlieland, volgen de vakantiegangers elkaar op. De tijdelijke bewoners kennen elkaar niet, maar doordat ze van dezelfde tafel eten, in hetzelfde bed slapen en in hetzelfde gastenboek schrijven, komen ze met elkaar in aanraking. Zonder het te weten, en haast onmerkbaa,r beïnvloeden ze elkaar en versmelten hun levens tot één verhaal.

Een werkster, die het huis aan het begin van de zomer schoonmaakt en aan het einde van het seizoen winterklaar afsluit, beziet van een afstand het komen en gaan. Alleen de lezer is getuige van alle dromen en geheimen die schuilgaan achter de zinnetjes in het gastenboek.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #170

Recensies uit de media

  • Het Parool: ‘Mooi, vol, ontroerend en raadselachtig. Net als het leven zelf.’
  • NRC Handelsblad: ‘Wondermooie pen, compositorisch vernuft en sublieme observaties.’
  • De Volkskrant: ‘Duinroos is een cocon waaruit de gasten gelouterd tevoorschijn komen.’

Over de auteur
Vonne van der Meer (Eindhoven, 1952) volgde de Toneelschool Amsterdam, waarna ze o.a. bij de Haagse Comedie regisseerde. Al tijdens haar opleiding hield ze zich echter ook veelvuldig bezig met het schrijven van allerlei verhalen en toneelstukken, wat uiteindelijk resulteerde in haar debuutbundel Het limonadegevoel en andere verhalen (1985). Vonne van der Meer is getrouwd met schrijver Willem Jan Otten.

Delen:

1 review voor Vonne van der Meer – Eilandgasten omnibus

  1. Pascal de Vrede

    Ik heb dit boek pas gelezen en vind het erg mooi. Fijn ook om drie delen in één band te hebben, want na het eerste boek wil je dóór. Enige kritiek is dat het wel erg veel gaat over gestrande liefdes. Ik had graag ook over andere gedachten van de logés gelezen. Desondanks word je het boek ingetrokken en leef je erg mee met de gasten. Een aanrader.

Schrijf zelf een review over dit boek:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *